Borna Sosa i Hakim Ziyech

 FADEL SENNA/AFP/PROFIMEDIA Fadel Senna/afp/profimedia
ENGLEZI DOZNAJU

Saudijci su lagali?! Evo zašto je propao veliki transfer, isto su pokušali i u slučaju Brozović

Ugovor je već bio na stolu, ali s bitno manjom ponudom za plaću od one koja je bila dogovorena
Piše: SNObjavljeno: 04. srpanj 2023. 20:01

Čovjek koji je dvaput uspio "prevariti" Fabrizija Romana i njegov "here we go". Zločesti dečko afričkog nogometa, igrač koji je ovakav ili onakav, u padu, jačem ili slabijem. Sve u svemu, svakakvi se epiteti vezuju uz Hakima Ziyecha, 30-godišnjeg veznjaka londonskog Chelseaja, posebice nakon što mu je propao ovoljetni transfer u redove Al Nassra.

No, engleski Goal.com javlja da se posao nije neslavno završio zbog razloga koji je prvotno kružio po medijima. Podsjetimo, Ziyechov transfer bio je dogovoren na svim razinama. I sa strane klubova, i sa strane dogovora osobnih uvjeta prema igraču. A onda je pukla vijest da je sve završeno prije potpisa ugovora. Navodno, probleme je predstavljalo Ziyechovo koljeno zbog kojeg Marokanac dvaput nije prošao liječnički pregled.

Ziyech je u utorak znakovitom Instagram-objavom poslao nedvosmislenu poruku Saudijcima da problem zapravo nisu njegova koljena, a Englezi su saznali da se radi o sličnom problemu koji je umalo zadesio i Marcela Brozovića, odnosno njegov transfer u Al Nassr.

Al Nassr je, kad je Brozovićev transfer bio u pitanju, smanjio ponudu za odštetu Interu. Prvotno su se klubovi dogovorili na 23 milijuna eura, a onda je Inter na dan kad je ugovor trebao biti potpisan dobio kuvertu u kojoj je stajalo - 15 milijuna plus bonusi. Zato se čitava stvar i odugovlačila pa je trajala dva-tri dana. Dakle, slična stvar stala je i na put dolaska Ziyecha koji je na dan obavljanja liječničkih pregleda, nedugo nakon čega ide i potpis ugovora, dobio manju ponudu za plaću nego li je prethodno bilo dogovoreno.

Ziyech je sam nakon toga odbio ponudu i zahvalio se, a Saudijci su čitavu priču pokušali predstaviti drugačije, kao da je pao na liječničkom pregledu. Ziyech sada čak razmišlja i o ostanku u Chelseaju, s kojim ga ugovor veže do ljeta 2025. godine.

Linker
04. svibanj 2024 11:49