ZHONG ZHENBIN/Imaginechina Via Afp
PROCURIO TAJNI PLAN

Saudijci u pet godina žele dovesti 100 najboljih igrača svijeta. Modrić im je propao, iduća meta je ‘opaka‘

Potpisivanje Cristiana Ronalda i Karima Benzeme bio je samo početak velike akcije
Piše: Robert KrnjićObjavljeno: 29. lipanj 2023. 07:24

Novinar Sky Sportsa Kaveh Solhekol objavio je kako njegova medijska kuća raspolaže informacijom prema kojoj Saudijska Arabija tijekom narednih pet godina u svoju nogometnu ligu želi dovesti 100 najboljih stranih igrača.

Prema svemu sudeći, s Cristianom Ronaldom i Karimom Benzemom vrlo su ozbiljno prionuli realizaciji navedenog plana. Intenzivno se radilo i na potpisivanju Lionela Messija, s monumentalnom ponudom od 400 milijuna eura, a unatoč tome što je argentinski čarobnjak svoju karijeru odlučio nastaviti pod okriljem MLS-a, a kasnije ih je odbio i naš Luka Modrić, Saudijci nisu odustali od daljnjeg rada na dovođenju zvučnih igračkih imena.

Hakim Ziyech tako je na pragu prelaska iz Chelseaja u redove Al-Nassra, dok su njegovi klupski kolege Kalidou Koulibaly i Edouard Mendy već potpisali ugovor s Al-Hilalom, odnosno Al-Ahlijem.

Rúben Neves već je kompletirao transfer iz Wolverhamptona u Al-Hilal za 55 milijuna eura, a europski mediji sve intenzivnije navode da bi put Bliskog istoka mogli krenuti i Roberto Firmino iz Liverpoola, odnosno Antoine Griezmann iz Atletico Madrida. Sky Sports se pita hoće li klubovi iz Saudijske Arabije uskoro poslati ponude i za Erlinga Haalanda, čija je vrijednost na Transfermarktu 180 milijuna eura, ili Harryja Kanea? Nijedan igrač, doznaje Sky, nije isključen iz mogućnosti da ga se pokuša dovesti na Arapski poluotok.

image

Erling Haaland

OLI SCARFF Afp

Što se pak Europe tiče, transfer koji je najglasnije odjeknuo proteklih dana jest onaj Ilkaya Gündogana iz Manchester Cityja u Barcelonu. Bivši kapetan "građana" također je na stolu imao lukrativne ponude iz Saudijske Arabije, ali je svoju karijeru odlučio nastaviti u redovima Barce.

Na Camp Nou je stigao kao slobodan igrač, potpisavši ugovor do lipnja 2025., uz opciju jednogodišnjeg produljenja.

Linker
18. svibanj 2024 22:08