Ivan Jurić

 EMMANUELE MASTRODONATO Nurphoto Via Afp
NA POMOLU TRANSFER

Senzacija iz Italije: Jurić želi dovesti napadača iz HNL-a, njegov bi odlazak bio težak udarac za prvoligaša

Mlad, brz i moćan, te željan rada i napretka. I na sve to sa sjajnom lijevom nogom
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 17:08

Ante Crnac ima samo 19 godina, a već je drugu sezonu u statusu jednog od ključnih igrača Slaven Belupa. Moderan krilni igrač, odlične brzine i driblinga, taktički jako dobar, vidi se da je prošao Dinamovu školu. Zoran Zekić ga je prošle sezone lansirao ne samo zbog napadačkih kvaliteta, nego i zato što je Crnac jedan od onih ofenzivaca koji nema problema s obrambenim zadacima. Zekića je osvojio i s velikom energijom koja mu je urođena i kojoj smo se divili gledajući ga još u nogometnoj školi Dinama. Sve te kvalitete dodatno je osnažio sa šest golova i dvije asistencije u prošloj sezoni.

Ovu je sezonu otvorio još bolje, s dva gola u tri utakmice. I puno dobrih individualnih akcija, ali prečesto i neadekvatnom podrškom suigrača koji se očito još traže u sustavu novog trenera. Ne čudi stoga što su u Koprivnici svjesni da će Crnca teško zadržati u kadru. Skautirali su ga mnogi, a Slavenovi čelnici već su odbijali ponude iz Belgije, Turske i Austrije. Nisu bili zadovoljni s iznosima koje su te klubovi nudili. Međutim, Crnac je sve bliže izlaznim vratima, posebno zato što su se "u igru" uključili klubovi kojima nije problem platiti očekivanih milijun i pol eura, što je cijena ispod koje u Koprivnici ne žele razgovarati o Crncu. Slaven je ipak klub sa stabilnim budžetom.

image

Ante Crnac

ZELJKO HAJDINJAK Cropix

U Split ga tako dolaze gledati skauti Torina. Crnac je profilno igrač koji bi se odlično uklopio u viziju Ivana Jurića. Mlad, brz i moćan, te željan rada i napretka. I na sve to sa sjajnom lijevom nogom, ali i visinom (189) koja imponira. Znamo da je Jurić na glasu kao "nemilosrdan" trener kod kojeg egzistiraju samo igrači koji su 100 posto spremni podrediti se zahtjevima koje ispred njih postavlja, a mladi ofenzivac neupitno je takav. Torinu pak traženih 1,5 milijuna ne bi predstavljalo nikakav problem, jer Crnac je s 19 godina igrač koji samo može nastaviti rasti.

Naravno da bi odlazak Crnca bio težak udarac za Slaven Belupo, koji je s Nizozemcem Ricardom Monizom uzeo četiri boda u prva tri kola, ali 10 primljenih golova jasno otkrivaju da je momčad daleko od posložene. Odlaskom Crnca izgubio bi napadački jako puno, a igrača takve brzine, koji k tome stalno traže dubinu u igri, u HNL-u je jako malo.

Međutim, Torino je preveliki izazov i upali li Jurić "zeleno" za Crnca, jasno je da će napustiti Koprivnicu...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
25. travanj 2024 10:45