Mikayil Faye 

 FC BARCELONA
PONUDA BARCELONI

Senzacija iz Kustošije na pomolu novog milijunskog transfera, trećeligaš bi mogao opet zaraditi

Mikayil Faye ove je sezone upisao 17 nastupa za drugu momčad Barcelone, sad ga želi Lens
Piše: Vito TomasObjavljeno: 29. siječanj 2024. 20:28

Nekadašnji igrač Kustošije Mikayil Faye mogao bi biti protagonist novog velikog transfera. Objavio je to na društvenim mrežama Fabrizio Romano, dodavši da je francuski Lens poslao Barceloni ponudu vrijednu između osam i devet milijuna eura.

Riječ je o posudbi s obvezom otkupa na kraju sezone, no treba reći da je Barcelona dosad odbijala svaku mogućnost transfera.

Faye je prošlo ljeto prešao iz Kustošije u revolucionarnom transferu vrijednom pet milijuna eura. 19-godišnji Senegalac i njegov agent Andy Bara iznenadili su tim poslom hrvatsku, ali i svjetsku nogometnu javnost, a u ugovor je ugrađena i cifra od 20 posto od sljedećeg transfera, kao i klauzula po kojoj bi hrvatski trećeligaš dobio 1,5 milijuna eura za svakih sedam odigranih utakmica Fayea u prvom timu katalonskog giganta i tako dok se ne dođe do 20 milijuna eura.

Stoga, otiđe li Faye u Lens, Kustošija će vjerojatno zaraditi oko dodatnih milijun eura.

"Čudovište iz Kustošije", kako su ga prozvali španjolski mediji, ove je sezone upisao 17 nastupa za drugu momčad Barçe u trećem rangu španjolskog nogometa. Transfermarkt ga procjenjuje na 1,5 milijuna eura, no jasno je da bi u eventualnom transferu iz Barcelone ta cifra bila osjetno veća.

Linker
03. svibanj 2024 15:37