CIRO DE LUCA Nurphoto Via Afp
NIŠTA OD STO MILIJUNA €

Senzacionalan transfer Osimhena, ide u klub u kojem ga nitko nije očekivao. Navijači okupirali aerodrom

Nigerijac napušta Napoli nakon što je prije četiri godine za 77,5 milijuna eura došao iz Lillea
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2024. 22:45

Victor Osimhen, igrač kojem se predviđao transfer viši od sto milijuna eura te je bio u vrhu napada momčadi Napolija koja je osvojila naslov prvaka Italije. Nešto više od godinu dana kasnije, Nigerijac je akter jedne od najkaotičnijih priča prijelaznog roka.

Nakon odlične sezone 2022/2023 Osimhen nije napustio klub te se zadržao u Napulju. Prošle je sezone zabio "samo" 15 golova u Serie A te je kao i cijeli Napoli odigrao veoma razočaravajuće. Uz to, Osimhen je zajedno s agentom često davao izjave u kojima se dalo naslutiti da želi napustiti klub što nije najbolje sjelo temperamentnim navijačima Napolija.

Cijelog se ljeta tražilo rješenje koje će zadovoljiti i njega i klub. Najbliže je bio Chelseaju i Saudijskoj Arabiji, ali ti poslovi su propali prije kraja prijelaznog roka. U međuvremenu je Napoli na njegovu poziciju doveo Romelua Lukakua.

U neočekivanom raspletu događaja, Osimhen odlazi na posudbu u turskog velikana Galatasaray. Tamo bi otišao na jednogodišnju posudbu, a Galatasaray bi pokrio njegovu plaću.

Navijači su oduševljeni ovim potezom te se već okupljaju na aerodromu kako bi dočekali svoju novu zvijezdu. Nigerijac napušta Napoli nakon što je prije četiri godine za 77,5 milijuna eura došao iz Lillea. Za talijanski klub je skupio 133 nastupa u kojima je zabio 76 golova i dodao 18 asistencija.

Linker
05. rujan 2024 10:38