Slavlje igrača Šibenika

 NIKŠA STIPANIČEV/Cropix
POJAČANJA NA ŠUBIĆEVCU

Šibenik doveo Brazilca, dolazi i dinamovac, a sve je bliže i povratak bivšeg Vatrenog

Dosta imena se spominje kao moguća pojačanja ili pikovi Šibenika
Piše: Davor TrutinObjavljeno: 07. srpanj 2024. 14:33

Šibenski prvoligaš nastavlja s odigravanjem pripremnih utakmica. U subotu su Narančasti u Glavicama kod Sinja igrali protiv Posušja (poraz 0:1), člana BiH Premijer lige. Prethodno su na Kupresu u prvoj provjeri slavili protiv mostarskog Veleža s 2:1.

No, iako su pripremne utakmice važne kako bi se vidjelo u kojem stanju su momčad i pojedinci, te uigravali novo pridošli igrači, upravo su ovi potonji trenutno najzanimljiviji navijačima. Nakon desetak dana odrađenih priprema, i starta prijelaznog roka, ako ukratko sumiramo učinak, Šibenik je onako prilično skromno, bez pompe odradio dosadašnji ljetni mercato. Za sada su službeno novi stanovnici Šibenikove svlačionice tek brazilski ofenzivac Falcao (24), a uskoro bi to trebali postati i Jakov Anton Vasilj (22) te Bruno Zdunić (23).

Prvi bi trebao na Šubićevcu biti na posudbi iz zagrebačkog Dinama do kraja sezone, riječ je o talentiranom veznjaku koji se vraća ozbiljnom nogometu nakon teške ozljede, dok je Zdunić napadač koji je prošlu sezonu proveo u Dugopolju. Zagrepčanin je u tom drugoligašu prošle sezone bio strijelac 10 golova, a bio je i među zapaženijima u pobjedi nad Veležom. Protiv Rođenih s Neretve na probi je bio još jedan prošlogodišnji igrač Dugopolja, Ivan Katić (18).

image

Ivan Santini

BORIS KOVAČEV/CROPIX

Kako doznajemo, Ivan Santini je trenutno jako blizu potpisu za Šibenik, prošlosezonski igrač Züricha i bivši član Vatrenih idući bi tjedan mogao postati novi član momčadi Marija Carevića. Šibenčani su čini se naciljali još jednu zanimljivu metu - Karla Lulića (28), prokušanog veznjaka koji je prošle sezone nastupao u Bariju, u Serie B. Njegovo ime se provlači kuloarima, makar je Lulićev dolazak u ovom času teže ostvariv s obzirom na njegovu cijenu. Izglednije je ipak da će iz Gorice stići Filip Mrzljak.

Zanimljiv i Tabinas

Narančasti su malo zavirili i u dvorište Vukovara 1991, gdje im je osim već spominjanog Robina Gonzaleza navodno zanimljiv i bočni igrač Paul Tabinas.

Ukratko, dosta imena se spominje kao moguća pojačanja ili pikovi Šibenika, kao u svakom prijelaznom roku. U svakom slučaju dio spomenutih ili možda neko novo ime koje se do sada nije spominjalo, bi sljedeći tjedan mogli postati novi igrači šibenske momčadi.

Kažimo i kako klub kreće s radovima oko proširenja nadstrešnice na zapadnoj tribini za dodatnih minimalno 250 mjesta, što je potpisana obveza kluba za dobivanje licence u žalbenom roku. U istom dokumentu stoji i obveza jačanja luksaže na reflektorima. Svi radovi trebali bi biti zgotovljeni do početka kolovoza.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
04. rujan 2024 03:57