Dino Špehar

 Privatni Album
U NOVOM DRESU

Sin bivšeg Vatrenog uzeo dvostruku krunu u Sloveniji pa pronašao drugi klub. Već na zimu moguća nova selidba?

Mnogi su mu predviđali karijeru bogatiju i od očeve, no na tom putu često su ga zaustavljale i ozljede
Piše: Nikola PatkovićObjavljeno: 29. rujan 2023. 12:58

Dino Špehar ima novi klub. Riječ je o slovačkom prvoligašu Skalica, trenutno devetoplasiranoj momčadi tamošnje nacionalne lige, gdje Špehar dolazi kao slobodan igrač nakon dvogodišnje avanture u ljubljanskoj Olimpiji iz koje je otišao bogatiji s dvostrukom krunom.

Ovo je njegov povratak u slovački nogomet, jer je baš prije Olimpije tri sezone igrao za slovački Sered. Ovoga ljeta bilo je i nekih kombinacija za odlazak u Saudijsku Arabiju, ali one su prolongirane za zimu, do kada je nekadašnja velika nada osječkog i hrvatskog nogometa i potpisala ugovor sa Skalicom.

Dino je sin našeg legendarnog napadača i bivšeg povremenog reprezentativca Roberta Špehara, a mnogi su mu predviđali karijeru bogatiju i od očeve, no na tom putu često su ga zaustavljale i ozljede. Još kao 16-godišnjak je debitirao za prvu momčad Osijeka te golom Slaven Belupu 2010. godine do danas je ostao najmlađi strijelac u novijoj povijesti Osijeka u HNL-u. Bio je član jedne od najtalentiranijih generacija Osijeka, one 1994. godište, koja je dala brojne prvoligaške igrače poput Josipa Mišića, Marka Malenice, Alena Grgića, Zorana Arsenića, Benedika Mioča, Marka Dugandžića, Andreja Lukića..., osvajala juniorska prvenstva Hrvatske i kupove, dominirala Hrvatskom u tom godištu, ali NK Osijek tada nije bio klub koji je imao snagu tu momčad zadržati na okupu dulje vrijeme i pravilno je seniorski razvijati.

Špehar je u međuvremenu promijenio više klubova i država, a može se pohvaliti kako u osobnoj riznici ima dva naslova prvaka Hrvatske i jedan kup s Dinamom, titulu i kup Slovenije s Olimpijom, te kup Albanije s Kukesijem, dok je u Rumunjskoj s Dunaeijem osvojio 2. ligu.

Linker
23. travanj 2024 14:28