GORAN MEHKEK/CROPIX Cropix
DIŽE SE LETVICA

Sjajne vijesti s Maksimira: Dinamu se vraćaju velika nada i ‘broj 1‘, čeka se i odgovor s drugog kontinenta

Kompletiraju se pomalo redovi zagrebačke momčadi pod vodstvom trenera Sergeja Jakirovića
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 19. srpanj 2024. 22:00

Nakon povratka s priprema u Austriji, Dinamov trener Sergej Jakirović dao je svojim nogometašima dva slobodna dana i okupljanje je u subotu u Maksimiru, kad su na rasporedu dva treninga.

Željno su Plavi dočekali odmor nakon žestokog rada u Bad Radkersburgu, tijekom tih deset dana odigrane su i dvije utakmice, prvi je suparnik bio bugarski CSKA 1948 i Dinamo je pobijedio 6:2, a uoči odlaska iz Austrije, Zagrepčani su poraženi u nadmetanju s ukrajinskim Krivbasom (0:2). Trebali su Plavi odigrati još jednu utakmicu, ali predviđeno je sučeljavanje s turskim Bešiktašom bilo otkazano zbog nevremena...

A u subotu bi u punom treningu trebao biti Luka Stojković, nadareni veznjak koji je zbog parcijalne rupture stražnjeg bedrenog mišića preskočio austrijski dio priprema. Tek što se oporavio od teške ozljede i operacije ligamenata koljena, Stojković se nekoliko dana uoči odlaska u Austriju požalio na bol u stražnjem bedrenom mišiću i morao je ostati na oporavku u Zagrebu.

Željan dokazivanja

Iako su prva liječnička predviđanja bila da bi Stojković u trenažnom ritmu mogao biti krajem srpnja, ili početkom kolovoza, očito je oporavak bio brži od očekivanoga i Jakirović će talentiranoga igrača već u subotu imati na treningu, radit će pod punim opterećenjem. Valjda su sad nevolje iza Stojkovića, a svakako treba istaknuti da ova ozljeda mišića, iako je na operiranoj nozi, nema nikakve veze s koljenom, koje je, prema posljednjim testiranjima, u odličnom stanju.

A nije neobično da se sportašima nakon teških ozljeda zbog kojih su dugo pauzirali dogode ovakve “usputne” ozljede, poglavito mišića. To se, na žalost, dogodilo i Stojkoviću, koji je silovito ušao u pripreme, očito je željan igre i dokazivanja.

Iako je bio u Austriji sa suigračima, vratar Ivan Nevistić trenirao je po posebnom programu zbog bolova u leđima. No, sad je i s Nevistićem sve u redu, pa bi i Dinamov prvi vratar od subote trebao biti u najjačem trenažnom procesu. A na bolove u stražnjem bedrenom mišiću tijekom utakmice protiv Krivbasa požalio se Pierre-Gabriel, stoga je preventivno napustio travnjak i u subotu će se vidjeti u kakvom je stanju ozlijeđeni mišić.

Nema novosti oko možebitnih dolazećih izlaznih i ulaznih transfera. I dalje traju pregovori s Deportivom iz Calija oko dovođenja krilnog napadača Juana Cordobe, čeka se konačni odgovor kolumbijskog kluba. Dinamo je poslao ponudu “tešku” milijun i pol eura, Kolumbijci su najprije tražili trostruko više novca, no izgleda da su se malo “zbrojili” i ozbiljnije razmatraju ponudu Plavih.

Rasplet priče

A pregledavajući kolumbijske portale, vidjeli smo da je Deportivo u financijskim teškoćama i nema novca za ulazne transfere, no klupski je predsjednik rekao da je “grupa investitora zainteresirana za ulazak u klub”, te da će se financije “naglo poboljšati”. Uglavnom, u dolazećim bi se danima trebala rasplesti i ta priča, Dinamu nasušno treba desno krilo, posebno nakon što je kroz prste propustio dovesti Marina Šotičeka.

Grčki su mediji objavili da je PAOK zainteresiran za Josipa Mišića, ali nikakva službena ponuda nije stigla u Maksimir. Spominjale su se i inozemne ponude za Špikića, Perkovića i Brodića, no ni oko tih možebitnih odlazaka nema još uvijek nikakvih konkretnih potankosti.

Do prvenstvenoga starta i domaćinstva Istri 1961 (petak, 2. kolovoza, 21 sat), Dinamo će odigrati još tri test-utakmice. Prva je na rasporedu u utorak (23. srpnja) u 19 sati u Maksimiru i suparnik će biti skopski Vardar. A onda će, u petak i subotu, 26. i 27. srpnja, Plavi odigrati dvije utakmice protiv Šahtara, obje u 19 sati i bit će to “generalke” za okršaj s Puljanima. Na svakoj od tih utakmica s ukrajinskim prvakom igrat će različite momčadi i Jakirović će na taj način dobiti uvid u stanje svoje momčadi tjedan dana uoči službenog početka sezone.P. Jurišić

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
19. srpanj 2024 22:06