Ante Crnac

 CROPIX
RESPEKTABILAN POSAO

Slaven Belupo prodao sjajnog mladog napadača za 1,3 milijuna eura, igrat će i Ligu prvaka!?

Doista nam nije jasno da takav igrač nije na popisu U-21 reprezentacije Hrvatske!?
Piše: Robert ŠolaObjavljeno: 28. kolovoz 2023. 18:26

Mladi krilni napadač Ante Crnac (19) novi je igrač poljskog prvaka Rakowa. Slaven Belupo je na koncu prihvatio ponudu iz Poljske koja mu donijeti respektabilnih 1,3 milijun eura, što je po veličini peti transfer u povijesti kluba, dok će Crnac u sljedećoj sezoni igrati najmanje u skupinama Europske lige, a možda i Lige prvaka, jer Rakow igra play-off Lige prvaka.

Pisali smo već da je Crnac bio na meti nekoliko klubova u Europi, da bi na koncu odabrao Rakow kao klub koji je posljednjih godina napravio golemi iskorak i koji je bio najuporniji u pregovorima sa Slavenom Belupom. Procijenio je da bi tamo trebao imati dovoljno veliku minutažu, a onda i prostor za dodatni napredak. Crnca će u svlačionici dočekati i Fran Tudor, bivši igrač Zagreba i Hajduka, jedan od ključnih igrača te momčadi, te Zoran Arsenić.

Koprivničani su, pak, izgubili ponajboljeg igrača, koji s tri pogotka u ovoj sezoni predvodi klupsku listu strijelaca. S druge strane napravili su sjajan financijski posao, jer Crnac je u klub stigao u siječnju 2022. godine kao slobodan igrač Dinama, pa nije teško izračunati koliko je novca donio Slavenu. Zabio je 11 golova uz dvije asistencije u ukupno 56 utakmica koliko je odigrao. Respektabilne brojke za nekoga tko ima samo 19 godina.

Slaven Belupo je s ovim transferom riješio sve brige oko zatvaranja budžeta za ovu sezonu, ali tek treba vidjeti na koji će ga način nadoknaditi. Crnac nije bio samo strijelac, nego i igrač koji brzinom, driblinzima i velikom energijom izravno na terenu radio razliku na mnogim utakmicama. Nema u ligi puno igrača s takvim kvalitetama. I doista nam nije jasno da takav igrač nije na popisu U-21 reprezentacije Hrvatske!?

Poljaci su stoga napravili odličan posao, jer na takvom mladiću mogu samo profitirati i igrački i financijski. Fran Tudor i Ante Crnac trebali bi biti opak tandem na desnoj strani napada Rakowa...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. travanj 2024 08:26