Arber Hoxha

 GORAN MEHKEK Cropix
PREGOVORI U TIJEKU

Slaven Belupo radi najveći transfer u svojoj povijesti: U igri je Dinamo, ali i odlazak u susjedstvo

Zahuktava se transfer najboljeg igrača u svlačionici trenera Roya Ferenčine
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 23. prosinac 2023. 07:00

Nema konkretnih novosti glede transfera koprivničkog ofenzivnog igrača Arbëra Hoxhe. Kosovski krilni napadač s albanskom putovnicom nalazi se na zasluženom odmoru i iščekuje vijesti iz Slavena Belupa, koji je spreman realizirati njegovu prodaju, naravno, uz odgovarajuću odštetu.

Hoxha se u protekle dvije sezone isprofilirao kao najbolji igrač koprivničkoga kluba, ukupno je u 65 nastupa za Slaven u svim natjecanjima postigao dvanaest pogodaka uz sedam asistencija. U aktualnoj sezoni isporučio je četiri pogotka i tri asistencije u HNL-u, dok je još jedan gol zabio u Hrvatskom nogometnom kupu.

Dogovor s Dinamom

Fine su to brojke za krilnog napadača, no Hoxhu treba promatrati u širem kontekstu od puke statistike. On je igrač koji momčadi donosi brzinu i prodornost, ima sjajan dribling, prolazi s lakoćom u situacijama “jedan na jedan”, odlikuje ga snažan i precizan udarac, a k tome na visokoj razini odrađuje i zadatke u fazi obrane.

Mjesecima je Hoxha bio Slavenova “lokomotiva”, vukao je momčad, asistirao i zabijao, te predstavljao najveću opasnost za suparnike. U koprivničkom je nogometnom klubu dao svoj maksimum, stigao je do točke kad je vrijeme za realizaciju transfera, bez obzira na to što ima ugovor do siječnja 2027. godine.

Kako doznajemo iz naših izvora, Slaven Belupo je ovih dana u dogovorima s Dinamom, koji je iskazao veliko zanimanje za Hoxhu. Međutim, cijena od dva milijuna eura koju su postavili u Podravini vjerojatno je za Modre malo previsoka, pa sada traju razgovori u kojima se pokušava pronaći zajednički jezik.

Hoxha je također spreman na odlazak, želi napraviti korak više u svojoj karijeri i dalje se razvijati u jačem okruženju, za što bi mu prijelaz u redove hrvatskog prvaka bio idealan, tim više što Sergej Jakirović u svom rosteru nema takvog igrača na poziciji lijevoga krila.

No, ako kojim slučajem otpadne kombinacija s Dinamom, Slavenovi čelnici u rukavu imaju još jednog aduta, a njegovo je ime Ferencvaros. Ugledni mađarski klub ne oskudijeva novcem i spreman je platiti kvalitetu, pa nije isključeno da se aktivira plan B i da Hoxha u siječnju sljedeće godine preseli sjevernije, u Budimpeštu. No, to nije sve jer su se javili novi interesenti, riječ je o klubovima iz Rusije i Saudijske Arabije.

Najveći Slavenov transfer

Dinamo je svakako atraktivnija opcija za sve, pogotovo ako se pritom dogovori i postotak od daljnje prodaje koji bi Farmaceutima u perspektivi mogao donijeti i dodatni prihod. Valja imati na umu da je Hoxha u Slaven stigao besplatno iz Lokomotive koja na njega nije računala, a sad bi mogao postati igrač s najvećim transferom u klupskoj povijesti.

Kad Hoxha ode, napunit će se blagajna. Bit će novca za investiranje u nove igrače, no ujedno će se otvoriti i prostor za afirmaciju mladih igrača iz vlastite škole. Nekolicina njih na proljeće bi trebali dobiti ozbiljnu priliku...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
17. svibanj 2024 16:18