Gabriel Vidović u dresu Dinama

 GNK DINAMO
POTVRDILI U MAKSIMIRU

Službeno je, Gabriel Vidović pojačao Dinamo! ‘Sretan sam i ponosan što sam dio najvećeg hrvatskog kluba‘

‘U Dinamu je dosta igrača koje znam još iz reprezentacije pa vjerujem da ću se brzo prilagoditi‘
Piše: SNObjavljeno: 30. kolovoz 2023. 15:42

Gabriel Vidović novo je pojačanje Dinama. Kako smo ranije najavili, u Zagreb je stigao na posudbu iz Bayerna. Vijest su danas službeno potvrdili iz redova hrvatskog prvaka. U Dinamu će Vidović boraviti najmanje do kraja sezone uz mogućnost otkupa ugovora, a u momčadi trenera Sergeja Jakirovića pojačat će konkurenciju u ofenzivnom dijelu.

U nastavku prenosimo priopćenje iz redova hrvatskog prvaka:

"Igrom riječi mogli bismo primijetiti da je rođeni “Augsburger” sad postao i “Purger”: Vidović je rođen 1. prosinca 2003. godine u njemačkom Augsburgu gdje je i načinio prve nogometne korake. Sa samo 12 godina postao je član Bayernove nogometne akademije i ondje prošao sve uzraste uključujući i nastupe za prvu momčad. Priliku u prvom sastavu bavarskog velikana pružio mu je tadašnji trener Julian Nagelsmann u travnju prošle godine u bundesligaškom dvoboju protiv Arminije u Bielefeldu gdje je Bayern pobijedio s 3:0. Vidović je potom upisao još tri nastupa za glavnu momčad, a bio je i na klupi u dvobojima osmine finala Lige prvaka protiv Salzburga i u četvrtfinalu protiv Villarreala.

U međuvremenu je paralelno nastupao za Bayernovu drugu momčad, a od rujne prošle godine igrao je na posudbi u nizozemskom Vitesseu.

Član je mlade hrvatske reprezentacije s kojom je prošao kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo i potom sudjelovao i na završnom turniru u lipnju ove godine. Vidović je prethodno nastupio za njemačku U-15 reprezentaciju nakon čega je zaigrao za hrvatsku kadetsku i juniorsku nacionalnu momčad.

U Dinamu će kandidirati za sve uloge u ofenzivnom dijelu, od polušpice do obje krilne pozicije."

– Prvi dojmovi su mi odlični, sretan sam i ponosan što sam napokon ovdje i što sam dio najvećeg hrvatskog kluba. Stalno sam gledao Dinamove utakmice, posebno u zadnje vrijeme. Dečki su sjajno igrali i protiv Sparte i protiv Rijeke. U Dinamu je dosta igrača koje znam još iz reprezentacije pa vjerujem da ću se brzo prilagoditi i doista se veselim novim izazovima – istaknuo je Vidović za klupsku web-stranicu.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
13. travanj 2024 13:30