AHMED GOMAA/AVALON/PROFIMEDIA Ahmed Gomaa/avalon/profimedia
IGRAO U ALBANIJI

SN doznaje: HNL dobiva pojačanje iz Gane, može li pomoći klubu za kojeg se već sada govori da ispada?

Momčad se nastavlja dodatno pojačavati, moraju usvojiti zahtjeve novog trenera
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 29. lipanj 2023. 11:38

Slaven Belupo je u utorak održao redovnu sjednicu skupštine koja je opet, kao i prošla, ostala zatvorena za javnost iako klub funkcionira kao udruga građana, a ne sportsko dioničko društvo.

Kako je prenijela službena stranica kluba, predsjednik Robert Markulin prezentirao izvješće o radu i rezultatima te financijsko izvješće kluba za 2022. godinu. Odazvalo se ukupno 23 od 35 članova Skupštine, a sve su odluke i sva izvješća prihvaćeni jednoglasno.

Mnoge promjene

Članovi Skupštine više nisu Snježana Foschio-Bartol, Irena Barišić, Ksenija Punčikar, Iva Mišura, Marko Ranilović i Matko Zirdum, a u nju su kao novi članovi izabrani Zdravko Puž, Krunoslav Vitelj, Krešimir Belčić, Siniša Španhel, Miroslav Špoljar i Marko Martinaga.

Objavljeno je i kako je u Nadzorni odbor koprivničkoga kluba umjesto Zorana Gošeka imenovan Ivan Bračko koji je odabran i za predsjednika tog tijela. Bračko je inače angažiran i u Nogometnom savezu Koprivničko-križevačke županije kao povjerenik za sva natjecanja.

image

Matija Jesenović, novi vratar Slavena Belupa

NK SLAVEN BELUPO

Među navijačima je dosta upitnika oko mogućnosti trenutačnoga kadra, pogotovo nakon neugodnog poraza od šestoligaša Mladosti u Ludbreškom Sigecu. Mnogi su Farmaceute već sad skloni proglasiti prvim kandidatima za ispadanje, što je priča koju smo slušali i prošlog ljeta, no tada je Zoran Zekić u prvom dijelu sezone izvukao maksimum iz momčadi koju je usmjerio prema borbi za europske pozicije.

Strana tržišta

Momčad koja je ostala bez većeg broja standardnih igrača nastoji usvojiti zahtjeve novog trenera Ricarda Moniza za visokim presingom i igranjem u visokom intenzitetu. Tek treba vidjeti kako će to izgledati u praksi, pogotovo kad krene borba za bodove.
Igrački kadar će se i dalje popunjavati, no nije Slaven u mogućnosti plaćati odštete, te se mahom okrenuo stranim tržištima što se može pokazati dobrim potezom, ali priča isto tako može ispasti i drugačija.

Doznajemo da je sve dogovoreno s ganskim defenzivnim veznim Michaelom Agbekpornuom (24), koji je odigrao dvije sezone u albanskoj Egnatiji, a ne treba zaboraviti ni da se nakon jednogodišnje posudbe u moskovskom Torpedu u Koprivnicu vraća moldavski veznjak Mihail Caimacov.

Potvrđen je i dolazak Matije Jesenovića (26) koji će biti nominalno treći vratar, iza “jedinice” Ivana Suška i njegove zamjene Antuna Markovića. Jesenović je prošao nogometnu školu Međimurja, a bio je i u Lokomotivi, Lučkom i Trnju.

- Jako sam sretan što sam stigao u Slaven Belupo, a ukazano povjerenje pokušat ću opravdati svakodnevnim zalaganjem na svakom treningu. O klubu i gradu znam gotovo sve tako da mi neće trebati dugi period za prilagodbu. Čeka nas dugo i naporno prvenstvo u kojem neće biti lagane utakmice, no ja vjerujem u dobru sezonu ispred nas - rekao je Jesenović.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 04:38