Lukas Kačavenda i Luka Stojković

 RANKO SUVAR Cropix
POZNATI FINANCIJSKI DETALJI

SN doznaju: Kraj transfer-sage godine, dvije mlade zvijezde konačno potpisuju za Dinamo i odmah stižu na Maksimir

Nakon sastanka Dinamove ‘željezne lady‘ i gazde Lokomotive pao je odlučujući stisak ruke
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. kolovoz 2023. 17:40

Lukas Kačavenda i Luka Stojković, nakon što obave liječnički pregled (u ponedjeljak) postat će novi igrači Dinama! To je informacija koju smo saznali nakon sastanka predsjednice Dinama Vlatke Peras i šefa Lokomotive Božidara Šikića.

Tako je to završila dugotrajna priča koja se već pretvorila u sapunicu. Zaista je tijekom ovog ljetnog mercata bilo povuci-potegni na relaciji Dinamo-Lokomotiva.. U eteru su se borile razne vijesti koje su stizale jedna drugu. Glavna je bila ona da Šikić traži pravo bogatstvo, ‘avione i kamione‘ za svoje mlade vedete, a da maksimirski klub to ne želi platiti. Onda se u međuvremenu pojavila priča da Modri žele samo Kačavendu, a ne Stojkovića. Pa onda da žele samo Stojkovića..

Pojavila se i informacija da će Modri kupiti obojicu, a da će Stojkovića do konca sezone ostaviti u Lokomotivi. U vrtlogu raznih kombinacija, sve je srezano ponudom Dinama od pet milijuna eura za obojicu. Međutim, onda smo iz izvora bliskih Lokomotivi saznali da Božidar Šikić ne pristaje na tu ponudu, da traži više novca.

I konačno, ovoga petka su se oči u oči našli Dinamova ‘željezna lady‘ i neprikosnoveni gazda Lokosa. I dogovor je pao... Šikić je pristao na Dinamovu ponudu tešku 7 milijuna eura. Ostao je bez svoja dva najbolja igrača, ali je zaradio pristojan novac s kojim će njegov klub i dalje normalno egzistirati. Bilo je zapravo logično očekivati da će ovako završiti. Iako su se s protekom vremena promijenili odnosi dva gradska suparnika koji više nisu bili obiteljskog karaktera, nekako se moglo pretpostaviti da će Kačavenda i Stojković na kraju završiti u plavom klubu.

Šef Lokomotive nakon maksimirskog sastanka nam je kazao:

- Nije još sve dogovoreno do kraja, nisu definirani svi detalji, ali idemo prema tome da sve bude u redu, da se Kačavenda i Stojković transferiraju iz Lokomotive u Dinamu. Obje strane, Dinamo i Lokomotiva su za takvu opciju - kazao nam je Šikić.

Dinamo i Lokomotiva godinama su super surađivali i poslovali, Luka Ivanušec, Lovro Majer, Marcelo Brozović, Kristijan Jakić, Arijan Ademi, Dino Perić, Sadegh Moharrami... Svi su oni dio karijere proveli u Lokomotivi da bi na kraju završili u maksimirskom domu. Pa će tako eto i Kačavenda i Stojković. Inače, Kačavenda je i prije bio na meti Dinama, prošlog ljeta je Šikić za njega od Dinama tražio četiri milijuna eura, što je bilo milijun više od onog što su Modri htjeli izdvojiti. Ubrzo nakon toga Lukas se teško ozlijedio, stradali su križni ligamenti.

Igor Bišćan itekako dobro poznaje obojicu, bio im je trener u mladoj U-21 reprezentaciji. S njima dobija sigurno kvalitativni pomak u momčadi, debelo jačanje rostera, a također i energiju mladih igrača željnih velike karijere. Naravno, bilo bi preambiciozno tvrditi da će Lukas i Luka odmah biti pojačanja za Dinamo, ali da su Modri napravili odličan posao njihovom dovođenjem ne bi smjelo biti upitno. Na njima dvojici može se graditi momčad za buduća vremena. Dovođenje Kačavende i Stojkovića je sigurno dosada najveći posao Dinama u ovom ljetnom mercatu. Konačno, o njima se zna sve, gledali smo ih u dresu Lokosa, znamo kakva im je kvaliteta, što mogu. Nova lica u plavoj momčadi Bernauer, Kaneko i Mihaljičenko tek trebaju pokazati jesu li igrači koji zadovoljavaju Dinamove apetite.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
16. travanj 2024 07:09