Dominik Livaković u Dohi na utakmici Hrvatska - Maroko 2022.

 TOM DUBRAVEC Cropix
VELIKI POSAO NA POMOLU

Španjolci lansirali transfer-bombu: Livaković je prva opcija velikana, trebao bi zamijeniti heroja kluba

Dva utjecajna španjolska medija lansirala su, kako vele, dobro provjerene informacije
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. kolovoz 2023. 09:37

Utakmica UEFA-inog Superkupa protiv Manchester Cityja bila je posljednja za Yassinea Bonoa u dresu Seville. Marokanski reprezentativni vratar nije se s ostatkom momčadi vratio u Španjolsku, već je ostao u Ateni kako bi otputovao u suprotnom pravcu, prema Saudijskoj Arabiji.

Andalužani su već dogovorili sve detalje njegovog transfera u Al-Hilal. Najvažnija je stavka u toj priči odšteta koja iznosi 21 milijun eura. Bonou su u Rijadu preostali liječnički pregledi i potpis ugovora.

Za Bonov odlazak znalo se i ranije. Iako je želio ostati braniti na najvišoj razini, zov arapskih milijuna bio je prejak; po sezoni će u Al-Hilalu zarađivati 12 milijuna eura neto.

Oprostio se sa stilom, s nekoliko odličnih obrana protiv Cityja, a Marca ga je nazvala najboljim vratarom u povijesti Seville. Klupsko vodstvo sad mora brzo djelovati kako bi pronašlo odgovarajuću zamjenu, a čini se da je prvi kandidat za ‘jedinicu‘ hrvatski reprezentativni vratar Dominik Livaković!

Dinamov čuvar mreže već je dulje vrijeme na prodaju, u svom ugovoru ima i otkupnu klauzulu koja iznosi 10 milijuna eura, što za klub poput Seville ne bi trebao biti problem, tim više što će dobro zaraditi na Marokancu.

Informaciju o Livakoviću kao prvom picku Seville plasirali su Marca i Diario de Sevilla, dok su iz kluba za Hinu poručili kako ‘nema ništa službeno‘...

Linker
26. travanj 2024 07:30