Robert Ljubičić (desno)

 RONALD GORSIC Cropix
NOVA MODRA SAGA

Sportske novosti doznaju: Dinamo odbio milijune eura za igrača koji je kucao i na vrata Vatrenih

Svojevremeno ga se čak spominjalo kao potencijalnog hrvatskog reprezentativca
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 30. siječanj 2024. 14:21

Dinamo je odbio AEK i Robert Ljubičić ostaje u Dinamu! Priča nije bila nova, prije otprilike tri tjedna pisali smo da bi Robert Ljubičić mogao ovog zimskog mercata napustiti Dinamo. Naveli smo i dva kluba u kojima bi mogao nastaviti karijeru, u igri su bili AEK i Lecce. Ipak, tada u plavom domu nisu bili oduševljeni s idejom da ostanu bez igrača kojeg su Rapidu prije godinu i pol dana uplatili 3 milijuna eura.

Trener Sergej Jakirović ga je vidio u rotaciji, tako da su razgovori na tu temu bili nakratko prekinuti. No onda prije otprilike pet-šest dana opet se vratila priča oko njegovog odlaska, AEK je pokazivao i konkretan interes. Ljubičić je u plavi dom stigao kao vezni igrač, ali ga je već bivši trener Ante Čačić gurnuo na poziciji lijevog beka. Iako je neke utakmice na toj poziciji odigrao dobro, protiv Chelseaja u onoj velikoj pobjedi Modrih s 1:0 čak vrhunski, nije bio zadovoljan što ga se gura na lijevi bok.

image
RONALD GORSIC Cropix

I kad je došao Sergej Jakirović, ostao je na poziciji lijevog beka. Malo po malo, nedovoljno dobre igre, oscilacije u formi, pretvorile su ga u pričuvu. Istine radi, na zimskim pripremama u Rovinju, trener nam je kazao da ga vraća u veznu liniju. Što je bilo normalno, jer je Dinamo doveo Japanca Ogiwaru za poziciju lijevog bočnog, a u međuvremenu se za istu poziciju nametnuo i Mauro Perković. Tako da na toj poziciji Ljubičić više nema što tražiti.

Gužva u veznom redu

Vezna linija? Ona je nakrcana, tu je konkurencija najveća, izboriti svoje mjesto kraj Ademija, Mišića, Bulata, Baturine ili Sučića će biti teška zadaća, tako da bi na proljeće Ljubičić mogao samo skupljati neke minute s klupe. Što ga naravno nikako ne zadovoljava. Naravno, ne znači da se ipak neće izboriti za udarni sastav, ima on kvalitete.

O tome smo pisali, svojevremeno ga se čak spominjalo kao potencijalnog hrvatskog reprezentativca. Uostalom, izabrao je Hrvatsku, umjesto Austrije. I kad je sve stvari stavio na stol, Ljubičić je možda i imao želju za odlaskom. Neki izvori tvrde da AEK za njega Dinamu nudio oko tri milijuna eura. Međutim, Modri su ga odlučili zadržati, na radost trenera Jakirovića i njegovog stručnog stožera.

Inače, kad smo kod AEK-a Ljubičić je protiv tog grčkog kluba na OPAP Areni u onoj nikad zaboravljenoj utakmici kvalifikacija za Ligu prvaka odigrao uz onaj sudar s Chelseajom, možda i najbolju partiju za Modre. Tu su ga Grci i zapamtili. Ostat će im sami u sjećanju...

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
03. svibanj 2024 14:49