Josip Šutalo

 AJAX
DETALJI PREGOVORA

Sportski direktor Ajaxa otkrio u kakvim je okolnostima Šutalo napustio Dinamo: ‘Jako teška situacija‘

‘Dinamo je, poput Ajaxa, dominantan u ligi i igra sličan nogomet pa je pretpostavio da ću se odlično uklopiti‘
Piše: SNObjavljeno: 22. kolovoz 2023. 11:19

Josip Šutalo je napustio Dinamo i karijeru će nastaviti u Ajaxu. U novom klubu će nositi dres s brojem 37, a potpisao je na pet godina. Nakon potpisa Šutalo je podijelio svoje prve dojmove po dolasku u Amsterdam.

- Osjećaj je nevjerojatan. Došao sam u jedan od najvećih europskih klubova. Sretan sam i ponosan što ću ga predstavljati u godinama koje dolaze. Nisam trebao previše razmišljati. Čim je stigla ponuda bio sam spreman za ovaj izazov, bilo je samo na klubovima da se dogovore - rekao je Šutalo pa dodao:

- Ajax je velik klub bogate povijesti. Imaju dosta mladih igrača i mislim da je to dobro za moj razvoj i da ću se odlično uklopiti. Sportski direktor mi je rekao da me želi i da mu se sviđa moj način igre. I Dinamo je, poput Ajaxa, dominantan u ligi i igra sličan nogomet pa je pretpostavio da ću se odlično uklopiti. Brzo smo se dogovorili. Očekivanja su velika. Ajax mora biti na vrhu u Nizozemskoj, a u Europi moramo ostvariti dobre rezultate. Nadam se da ćemo u tome i uspjeti ove godine - zaključio je Šutalo.

O Šutalu se oglasio i sportski direktor Sven Mislintat.

- Dugo nam je trebalo da ga dovedemo. Bili su to izvrsni pregovori između dva prestižna kluba. Za Dinamo je to bila jako teška situacija s obzirom na to da su igrali kvalifikacije za Ligu prvaka. Dugo smo čekali i nadali se da se neće ozlijediti. Jako nam je drago što je sada s nama - zaključio je Mislintat.

Linker
07. svibanj 2024 23:02