PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA
SUKOB INTERESA

Sportski direktor Ajaxa u velikom problemu: Klub je pokrenuo istragu, a za sve je kriv transfer Borne Sose?!

Istraga bi trebala dokazati je li ovim transferom Ajax oštećen i je li se Mislintat financijski okoristio
Piše: SNObjavljeno: 19. rujan 2023. 20:00

Kako otkriva nizozemski NOS Sport, Ajaxov sportski direktor Sven Mislintat je pod istragom zbog transfera Borne Sose koji je posljednjeg dana ljetnog prijelaznog roka za osam milijuna eura prešao iz Stuttgarta u redove nizozemskog velikana. Vjerovali ili ne, istragu provodi sam Ajax jer je njihov direktor, kako se navodi, bio u sukobu interesa prilikom Sosinog transfera, a u klubu nisu o tome vodili račune.

Mislintat je prilikom transfera pregovarao s agentom Arthurom Beckom koji ima udio u vlasništvu njegove privatne tvrtke Matchmetrics GmbH. Radi se o platformi koja nudi najsofisticiraniju analitiku nogometnih podataka i koriste je brojni skauti diljem svijeta. Mislintat je s udjelom od 35% jedan od najvećih dioničara Matchmetricsa. A kako u Ajaxovom statutu stoji da sportski direktor ne smije odlučivati o pitanjima u kojima je u sukobu interesa - stvorio se problem.

- Ajax nije upoznat s bilo kakvim udjelom koji AKA Global ima u Matchmetricsu. Naravno, o tome smo razgovarali sa Svenom. On je dao detaljno objašnjenje o tome - stoji u priopćenju Kopljanika koji su potvrdili da će istraga biti pokrenuta.

Istraga bi trebala dokazati je li ovim transferom Ajax oštećen i je li se Mislintat financijski okoristio...

Podsjetimo, Sven Mislintat je u klub stigao ovog ljeta, a mnogima se od početka nije svidio način na koji je odlučio krenuti graditi sastav ‘od nule‘, riješivši se svih legendi kluba. Već nakon četiri utakmice domaćeg prvenstva, njegova je sudbina, u zraku.

Linker
08. svibanj 2024 17:33