Robert Lewandowski

 PAU BARRENA Afp
TVRDI SKY

Sprema se mega ponuda za Roberta Lewandowskog, može li odbiti ‘nemoralni zov‘ silnih milijuna?

U prvoj sezoni po dolasku u Španjolsku osvojio je naslov prvaka, ali uskoro bi mogao promijeniti sredinu
Piše: SNObjavljeno: 06. lipanj 2023. 13:11

Robert Lewandowski (34) prošlog je ljeta Bayern zamijenio s Barcelonom. I odmah po dolasku poljski je napadač odveo Katalonce do titule s 23 gola, čime je ponio epitet najboljeg strijelca lige.

Njemački Sky javlja kako je bivša Bayernova zvijezda na popisu želja bogatih vlasnika sudijskih klubova i da bi lako mogao krenuti stopama Cristiana Ronalda i Karima Benzeme. Novac nije problem za Saudijce koji plaćaju ogromne iznose za transfere najzvučnijih nogometnih imena, pa se tako nagađa da bi tamo karijere mogli nastaviti i Lionel Messi, Sergio Ramos, Angel di Maria i Roberto Firmino. Na meti Saudijaca bio je i Luka Modrić, ali on se odlučio ostati još godinu dana u Madridu.

Ronaldo je za jednogodišnji ugovor s Al Nassrom dobio 200 milijuna eura po sezoni, Benzema će navodno dobiti oko 100 milijuna, a Messiju nude vrtoglavih 400 milijuna eura po godini za potpis. Hoće li i Lewandowski krenuti tim putem? Mundo Deportivo kategorički tvrdi da neće. Ugovor s Barcelonom veže ga do 2026. godine, a izvori iz njegovog okruženja kažu da se želi nastaviti natjecati na najvišoj mogućoj razini.

‘U svjetlu činjenice da je Lewandowski u vrhunskoj fizičkoj kondiciji, da može igrati na najvišoj razini još godinama, takva promjena apsolutno nije opcija‘, navodi Mundo.

Ali pitanje je što bi se dogodilo u slučaju nemoralne ponude...

Linker
25. travanj 2024 16:37