ANTE CIZMIC Cropix
TVRDE TALIJANI

Sprema se nevjerojatan rasplet: Saudijci okrenuli broj čovjeka koji bi Brozoviću otvorio vrata - Barcelone

Ostaje vidjeti hoće li saudijski zov milijuna biti dovoljno jak da ga namami na pristanak
Piše: Tomislav DragobratovićObjavljeno: 30. lipanj 2023. 20:36

Transfer saga Marcela Brozovića upravo je dobila dodatan zaokret. Kao što smo već ranije pisali, dogovor između saudijskog Al Nassra i talijanskog Intera bio je finaliziran – konačna cijena od 23 milijuna eura, a jedina prepreka bila je dogovor saudijskog kluba i Brozovića oko plaće igrača.

Nakon toga izašla je informacija prema kojoj je Brozović sve dogovorio s klubom, pa je zaključak prema kojem je posao dovršen bio i više nego logičan. Sve je bilo spremno za realizaciju transfera, a Inter se već okrenuo dovođenju zamjene za hrvatskog reprezentativca, u pitanju je bio Talijan Davide Frattesi.

image

Marcelo Brozović

NICOLň CAMPO/DDP USA/PROFIMEDIA

Jutros je prema javljanjima iz Italije sletjela informacija prema kojoj je Al Nassr iznenada smanjio svoju ponudu Interu s 23 milijuna eura, na samo 13 milijuna eura plus 2 milijuna eura u bonusima. Time se transfer ponovno zakomplicirao, a sljedeći korak Saudijaca mogao bi se pokazati presudnim i direktno utjecati na budućnost hrvatskog reprezentativca.

Al Nassr je naime okrenuo svoju pozornost na veznjaka Barcelone Franka Kessiéa, koji bi izravno mogao pokrenuti domino efekt i poslati Brozovića u prvaka Španjolske. Interes Barcelone za Brozovića dobro je poznat, ali manjak financijske moći Katalonaca nije im dao pravu šansu za borbu sa Saudijcima. U slučaju pozitivnog raspleta pregovora između Kessiéa i Al Nassra otvorila bi se upravo suma koja bi bila dovoljna za pokretanje Brozovićevog transfera u Barcelonu, ali tu će najvjerojatnije glavnu riječ imati upravo Kessié.

Reprezentativac Obale Bjelokosti u prošlosti se spominjao u kontekstu direktne razmjene upravo njega i Brozovića za spomenute Inter i Barcelonu, ali je veznjak u tim slučajevima uvijek naglasio svoju preferencu za ostanak u španjolskom prvaku.

Ostaje vidjeti hoće li saudijski zov milijuna biti dovoljno jak da namami Kessiéa na pristanak za transfer, čime bi se jednim korakom ostvarili svi potrebni uvjeti za transfer Brozovića – Barca bi dobila potrebnu financijsku injekciju za podebljavanje ponude, dok bi Al Nassr ispao iz utrke pošto im ta pozicija više ne bi bila potrebna.

Linker
19. svibanj 2024 11:05