Roko Šimić

 DAMIR KRAJAC Cropix
HRVAT JE TRAŽENA ROBA

Sprema se preokret oko Roka Šimića? Najavljivao se liječnički, a onda se javio novi mogući kupac

Engleski mediji pišu kako je za Šimića veliko zanimanje pokazao njemački prvoligaš
Piše: SNObjavljeno: 27. kolovoz 2024. 08:28

Prije nekoliko dana se pisalo kako bi 20-godišnji hrvatski napadač Roko Šimić karijeru nastaviti u Sunderlandu, a austrijski Salzburger Nachtrichten čak je objavio kako je mladi reprezentativac već otišao u Englesku na liječničke preglede.

Vijest o putovanju na Otok se nije pokazala točnom, ali Salzburg je službeno objavio kako Šimić nije konkurirao za prvu utakmicu sezone protiv kijevskog Dinama zbog pregovora s drugim klubovima. Iz Engleske sada stiže potvrda da je Sunderland razgovarao sa Šimićevim predstavnicima, kao i to da on ima i drugih opcija.

Michael Graham, novinar Sports Illustrateda koji prati Sunderland, tvrdi kako je za Šimića jako zagrizao jedan njemački bundesligaški klub. Isto tako piše da bi on dobro došao engleskoj momčadi s obzirom na to da ima veliki potencijal, ali i da je do sada već postigao 41 gol u profesionalnoj karijeri.

No cijena bi, po Grahamu, mogla biti prevelika za Sunderland koji će svakako pokušati dovesti još jednog napadača do kraja prijelaznog roka. Uz Šimića, meta je Alexandre Mendy iz francuskog Caena.

Linker
05. rujan 2024 10:59