BUDA MENDES Getty Images Via Afp
BACILI OKO

Sprema se spektakularan posao i velika razmjena: Zvijezda Manchester Cityja uskoro bi mogla put Španjolske

Colchonerosi su zainteresirani za dovođenje Argentinca, a na Otok bi poslali njegovog vršnjaka
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 06. kolovoz 2024. 09:08

Julian Alvarez (24) mogao bi ovog ljeta napustiti Manchester City i to u spektakularnom transferu koji bi uključivao razmjenu igrača.

Naime, argentinski napadač nije previše sretan na Etihadu jer nema status standardnog prvotimca, već ga Pep Guardiola često rotira, sukladno svojim taktičkim zamislima. Kad je zdrav, Erling Haaland je neprikosnoven u napadu Građana...

Stoga je Alvarez i javno poručio da želi češće igrati, a Daily Mail tvrdi kako je na pomolu vrlo zanimljiv posao Manchester Cityja i Atletico Madrida. Colchonerosi su zainteresirani za dovođenje Argentinca, a na Otok bi poslali njegovog vršnjaka Joaoa Felixa i to na posudbu kako bi smanjili odštetu za Alvareza. Ujedno bi Građani imali i opciju potpisa ugovora s portugalskim ofenzivcem na kraju sezone.

image
ARNAUD FINISTRE Afp

Bez Felixa, dovođenje Alvareza u Atletico vjerojatno bi predstavljalo nemoguću misiju. The Athletic je izvijestio kako City za svog igrača traži 80 milijuna eura fiksne odštete, plus 23 milijuna kroz bonuse. Međutim, Španjolci ne namjeravaju ponuditi više od 70 milijuna.

Alvarez bi u Atleticu trebao zamijeniti 31-godišnjeg Španjolca Alvara Moratu kojeg je za 13 milijuna eura kupio Milan.

Joao Felix stigao je u Madrid 2019. u transferu teškom 127 milijuna eura, no praktički cijelo vrijeme ga se Atletico pokušava riješiti jer nije ispunio velika očekivanja.

Alvarez je pak nedavno do intervju za Clarin u kojem je dao do znanja da ne bi imao ništa protiv promjene sredine.

- Osjećam se ugodno u Cityju, ali vidjet ćemo što će se dogoditi nakon Olimpijskih igara. Smeta me što ne igram važne utakmice, kao igrač uvijek želim pomoći na terenu. Ali sezona mi je bila dobra, zbog toga sam jako zadovoljan – kazao je Alvarez koji je u 54 utakmice upisao 19 pogodaka i 13 asistencija u svim natjecanjima prošle sezone te je s Građanima osvojio naslov u Premier ligi, europski Superkup i Svjetsko klupsko prvenstvo, a s Argentinom Copa Americu.

Linker
05. rujan 2024 18:02