Georgij Sudakov

 Peter De Voecht/imago Sportfotodienst/profimedia
TVRDI FABRIZIO ROMANO

Srna priprema novi bombastičan posao? Talent pod vodstvom Hrvata privukao velikane, klub izvjesio cijenu

Prema navodima, za Ukrajinca su jako zagrizli talijanski klubovi, prvenstveno Napoli i Juventus
Piše: SNObjavljeno: 29. prosinac 2023. 16:38

Darijo Srna priprema novi veliki transfer u Šahtaru. Kako navodi stručnjak za transfere Fabrizio Romano, novi prospekt na radaru velikih europskih klubova je mladi ukrajinski talent Georgij Sudakov (21), koji trenutno trenira pod komandama naših stručnjaka Marina Pušića i njegova pomoćnika Marija Stanića.

Prema navodima, za njegove usluge jako su zagrizli talijanski klubovi, prvenstveno Napoli i Juventus. Tržišna vrijednost mladog Ukrajinca prema Transfermarktu iznosi 18 milijuna eura, a spomenuta cifra koja bi mogla osigurati njegove usluge kreće se u razini iznad 35 milijuna eura. Takav iznos je navodno već na stolu, pa ostaje vidjeti hoće li Srna i društvo uspjeti dodatno podići spomenutu cifru.

Napoli u Sudakovu vidi zamjenu za Eljifa Elmasa, koji je dogovorio 25 milijuna eura vrijedan transfer u RB Leipzig. Klupski skauti su već u tri slučaja bili na Šahtarovim utakmicama Lige prvaka, a Sudakov je još ranije bio povezivan i s nekim engleskim klubovima.

Podsjetimo, prošle zime Srna je uspio dogovoriti najveći izlazni transfer u povijesti Šahtara, kada je za cifru od 70 milijuna eura (plus 30 miljuna dodatnih bonusa) prešao u engleski Chelsea.

Linker
07. svibanj 2024 17:39