GIUSEPPE MAFFIA Nurphoto Via Afp
BOGATSTVO ZA SRBINA

Srpski reprezentativac napušta Serie A u transferu teškom 150 milijuna eura, čeka se velika objava

"Saudijski Real" odlučio je kupiti zvijezdu rimskoga Lazija, a novac im ne predstavlja nikakav problem
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 10. srpanj 2023. 12:36

Bilo je posve izvjesno da će Sergej Milinković-Savić nakon osam godina napustiti rimski Lazio. Ugovor srpskog reprezentativca s rimskim klubom ušao je u posljednju sezonu i tvrdokorni predsjednik Claudio Lolito imao je samo jedan cilj – što unosnije unovčiti odlazak 28-godišnjeg veznjaka. Izvjesio je i posve nerealnu cijenu (za igrača, kojemu je preostala jednogodišnja obveza): pedeset milijuna eura!

Svejedno, zainteresiranih nije nedostajalo. Bivši je sportski direktor Milana Paolo Maldini praktički već imao dogovoren transfer s rimskim klubom, ali su dolazak SMS-a na San Siro stopirali američki vlasnici. Prema njihovoj poslovnoj logici – "suludo je platiti toliko za igrača, kojega nakon godinu dana možeš dobiti besplatno".

Eliminacijom Milana, činilo se kako značajno rastu šanse Juventusu i Interu. U medijskim se spekulacijama kao favorit isticao upravo Inter zbog prijateljstva srpskog nogometaša i trenera "Nerazzurra" Simonea Inzaghija. Međutim, Max Allegri inzistirao je kod čelnika Juventusa da mu dovedu upravo Milinković-Savića.

U priči se pojavio još jedan ozbiljan igrač: prvak Serie A! S novcima od (budućih) transfera i Napoli je ušao u igru oko dovođenja srpskog internacionalca. Neki su pak engleski mediji kao potencijalnog poslodavca Milinković-Saviću sve učestalije počeli spominjati predsjednika Chelseaja, Todda Boehlyja. Kontroverzni se Amerikanac tijekom siječnja pokazao kao veliki rasipnik (londonski je klub prošle sezone u nove igrače investirao preko 600 milijuna eura), ali konkretnu ponudu za SMS-a ipak nije poslao...

A onda su sve rasprave oko nastavka karijere Sergeja Milinkovića-Savića postale bespredmetne. Najtrofejniji azijski i najpopularniji klub Saudijske Arabije, Al Hilal odlučio je kupiti spomenutog srpskog igrača. Prema navodima Mozzart sporta, ukupni transfer Milinković-Savića u Al Hilal trebao bi iznositi 150 milijuna eura!

"Saudijski Real", kako mediji nazivaju najmoćniji arapski klub, prošlo je prvenstvo završio na trećem mjestu u nacionalnoj Pro ligi. Stoga ne čudi da su za novu sezonu u Al Hilalu angažirali novog menadžera, Portugalca Jorgea Jesusa, a prije SMS-a, u Rijadu su već predstavljena igračka pojačanja – Ruben Neves i Kalidou Koulibaly. Također, čelnici Al Hilala intenzivno rade i na dovođenju Bernarda Silve. Za sada...

Linker
02. svibanj 2024 01:53