Michael Agbekpornu

 MIROSLAV MILETIć /// DIGON
PREDSTAVLJANJE U KOPRIVNICI

Stigao je novi igrač, ali brine jedna činjenica: Slaven u osam pripremnih utakmica baš nikoga nije dobio

Pred koprivničkom momčadi je nedvojbeno izazovan početak sezone
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 17. srpanj 2023. 20:16

Rezultati na pripremama nisu pouzdano mjerilo, ali mogu biti određeni indikator. Slaven Belupo dosad u prijateljskim utakmicama nije ostvario niti jednu pobjedu, ostvarena su četiri remija i četiri poraza, a u svakom nastupu obrana je primila barem jedan pogodak.

Brojne je promjene pretrpio igrački kadar u odnosu na prošlu sezonu, u rosteru više nema nekih dojučerašnjih prvotimaca poput Ivana Čovića, Vinka Solde, Novaka Tepšića, Nikole Jambora, Roberta Mudražije i Ivana Krstanovića, dok se kapetan Tomislav Božić oporavlja od operacije Ahilove tetive, te će propustiti početak prvenstva. Novi stoper Bujar Pllana ozlijedio je rame, pa ni njega neće biti određeno vrijeme...

Novi trener Ricardo Moniz ima visoke kriterije, svoj način rada prenio je i u redove koprivničkog prvoligaša. Činjenica je da je intenzitet aktivnosti na visokoj razini i da igračima to nije lako podnijeti jer mnogi od njih nisu na to navikli.

Uigravanje dio priče

Uglavnom, tko sve to izdrži bez posljedica, trebao bi tjelesno biti spreman za prvenstvene izazove. Uigravanje je drugi dio priče. Potrebno je još dosta rada kako bi sve sjelo na svoje mjesto, pa navijače ne bi trebali iznenaditi ako će se u uvodu sezone brojne promjene osjetiti i na rezultatima momčadi, pogotovo s obzirom na zahtjevan raspored, koji u prve četiri kola donosi gostovanja kod Osijeka, Varaždina i Hajduka.

image

Michael Agbekpornu (desno)

AHMED GOMAA/AVALON/PROFIMEDIA Ahmed Gomaa/avalon/profimedia

Ganac ojačao vezni red

Igrači koji su se priključili naknadno tek trebaju uhvatiti dovoljnu razinu tjelesne pripremljenosti, a isto tako i uvjeriti stručni stožer u svoje kvalitete. Kadar je u ovom trenutku još daleko od potpunog definiranja, čekaju se konkretna pojačanja na lijevom beku, na pozicijama napadača i krilnog napadača, kao i u vezi, koja je osnažena današnjim potpisom Michaela Agbekpornua, 25-godišnjeg ganskog veznjaka, koji je potpisao je trogodišnji ugovor i već se priključio Monizovim treninzima. Agbekpornu stiže iz Egnatije, trećeplasirane momčadi albanske Superlige. U Europi je od ljeta 2021. kad je u Albaniju stigao iz ganskog Dreamsa.

U 62 nastupa za albanski klub upisao je po gol i asistenciju te zaradio čak 18 žutih kartona, uz dva isključenja, a igrao je i za U-23 reprezentaciju svoje države. Najjači je na poziciji defenzivnog veznog, ali može popuniti i stopersku poziciju.
- Napravio sam korak naprijed u karijeri i gledam na Belupo kao na odličnu odskočnu dasku za budućnost. Znam koliko je jaka liga i koliko nas posla čeka, no vjerujem da moji novi suigrači i ja možemo ostvariti zacrtane ciljeve - rekao je Agbekpornu po potpisu ugovora.

Jedva čeka da krene

Za službenu klupsku stgranicu dodao je i sljedeće...
- Ono što mogu obećati je da ćete od mene vidjeti da dajem sve što imam svih 90 minuta, a nadam se da će iz toga doći i kvalitetne prezentacije. Veselim se početku prvenstva i jedva čekam da sve skupa krene.

U odnosu na prošlu sezonu, za očekivati je da će svoja mjesta u udarnom sastavu zadržati vratar Ivan Sušak, Mateo Kocijan, koji može i na stoperu i u vezi, potom veznjaci Benedik Mioč i Mario Marina, te krilni napadač Arbër Hoxha, s obzirom na očekivani izlazni transfer nadarenog Ante Crnca.

Desni bok obrane trebao bi pokrivati Antonio Bosec uz mladog Filipa Krušelja, na lijevom je zasad jedino rješenje Marko Martinaga.

Stopere su trebali pokrivati Vinko Međimorec i Luka Račić, koje su zadnjih dana mučile manje ozljede, pa su u prvi plan trenutačno izbili Gabriel Eškinja, Filip Hlevnjak i Marco Boras. Nekome od njih mogla bi se otvoriti velika prilika u uvodu prvenstva.

Rezultati u pripremama

Mladost (LS) - Slaven Belupo 3:1

Slaven Belupo - Dinamo Bukurešt 0:1

Celje - Slaven Belupo 2:2

Maribor - Slaven Belupo 2:0

Slaven Belupo - Mornar 1:1

Slaven Belupo - Gorica 2:2

Slaven Belupo - Vojvodina 1:1

Rijeka - Slaven Belupo 2:1

Ulaznice za Opus arenu

Slaven Belupo na startu novog prvenstva ima čast igrati prvu utakmicu u povijesti na Opus Areni u Osijeku i nada se da će neki njegovi navijači poželjeti biti dio tog velikog događaja. Farmaceuti su objavili da ulaznice za utakmicu, za gostujući sektor, mogu po cijeni od 5€ kupiti u prostorijama kluba, u odjelu marketinga, od srijede do četvrtka od 9 do 15 sati i u petak od 9 do 12 sati. (sb)

8. mjesto lani je u prvenstvu osvojio Slaven Belupo

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
01. rujan 2024 07:40