MICHAEL ZEMANEK/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Michael Zemanek/shutterstock Editorial/profimedia
PROPAST VELIKOG TRANSFERA

Stigao je u München na liječnički pregled, fotografirao se u dresu, a onda je stigao poziv iz Londona

Nezadovoljstvo ovakvim epilogom nije mogao sakriti niti Thomas Tuchel koji je silno želio Portugalca
Piše: Mladen BarišaObjavljeno: 04. rujan 2023. 20:44

Svaki prijelazni rok u nogometnom svijetu iznjedri poneku životnu priču o neostvarenim snovima i nerealiziranim sportskim ambicijama. Tako je španjolska Marca svojim čitateljima plasirala storiju o propalom izletu Portugalca Palhinhe – u München.

Trebao je to biti završni krešendo Thomasa Tuchela. Upravo je veznjak Joao Palhinha iz londonskog Fulhama bio je igrač, koji je trebao dovršiti transfernu priču i zaokružiti viziju Bayernovog menadžera o spektakularnoj momčadi.

Palhinha je posljednjeg dana prijelaznog roka došao u München, obavio liječnički pregled, fotografirao se u Bayernovom dresu, klupski čelnici na Allianz Areni već su pripremili olovku i ugovor za potpis...

Međutim, iz Londona je stigla odbijenica Fulhama. Bayernova ponuda od 70 milijuna eura za engleski je klub bila – nedostatna. Budući da je do kraja prijelaznog roka (bundesligaška se tržnica zatvorila 1. rujna već u 18 sati) preostalo premalo vremena za "usuglašavanje stavova", transfer je propao.

image
TIM NWACHUKWU/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA Tim Nwachukwu/getty Images/profimedia

Već narednog dana Fulham je gostovao na Etihadu, kod Manchester Citya (engleski je prvak deklasirao londonski klub 5-1), ali bez Palhinhe u sastavu.

- Joao je imao težak dan. Trebat će mu naša podrška. On voli Fulham i svoje suigrače, uvijek daje 100% na terenu. No, dobio je prigodu otići u jedan od najvećih svjetskih klubova i bio je jako blizu tome. Nakon što se posao izjalovio nije imao glavu za utakmicu sa Cityjem – pokušao je opravdati svog sunarodnjaka menadžer Fulhama Marco Silva.

Nezadovoljstvo ovakvim epilogom nije mogao sakriti niti Thomas Tuchel. On je nakon pobjede Bayerna u Mönchengladbachu protiv Borussije (2-1) sjetno ustvrdio:

- Razumijem da je Joao tužan i razočaran. Dijelim iste osjećaje, jer znam koliko bi nam njegova nazočnost u momčadi značila. Svatko je od nas napravio što je morao, ali bilo je prekasno – zaključio je Tuchel.

Linker
17. svibanj 2024 04:46