VOJKO BASIC/CROPIX Cropix
SPLITSKI MERCATO

Stiže li Perišić na Poljud? Mr. Football odgovorio na pitanje koje zanima navijače Hajduka, evo što je rekao

Sportski direktor Bijelih je progovorio o brojnim temama koje zanimaju navijače
Piše: SNObjavljeno: 01. kolovoz 2023. 22:02

Hajduk je u programu svoje klupske televizije ugostio sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa. Osim o sjajnom početku sezone, govorilo se i o prijelaznom roku i potencijalnim pojačanjima poput Mihaela Žapera i Ivana Perišića.

- Sada sam bolje kad smo doveli nekoliko igrača. Za mene je ovo teško razdoblje, svi su na odmoru, a ja sada najviše radim. Ponekad ne spavam zbog stresa jer želim ostvariti što više od onoga što sam zamislio, a tu je i pritisak dovođenja igrača što prije. Posao nije jednostavan, bitno je dovesti igrače, ali i da se on što prije uklopi u ovako veliku sredinu kao što je Hajduk - rekao je u uvodu Nikoličius pa dodao:

- Mediji često pišu o tome jesu li to prinove ili pojačanja, to je podcjenjivanje našeg rada. Ne znači da će neko veliko ime uspjeti, a neko manje poznato ime uspije. Ulažemo jako puno truda, neki igrači koji su završili u Hajduku praćeni su po godinu, dvije, tri... Po meni je dobar sportski direktor koji od 10 igrača koje dovede, njih šest - sedam bude dobro,a to je posebno teško u Hajduku čiji je dres težak,a sredina ima velika očekivanja.

Hajduk nove igrače dovodi dosta kasno.

- Tako rade ozbiljni klubovi u Europi. Kalibar igrača koji želimo dovesti dolazi iz boljih liga i imaju i bolje ponude. Zato se i odugovlači. Imaju vrijednost i moraju se odlučiti. Nisu to igrači koji su ispod radara iz četvrte njemačke lige. Dovodimo ozbiljne igrače koji biraju i treba uložiti trud da ih se dovede. Novac je zadnja stavka, prvo se gleda nogomet, mogu li napredovati, kakva je liga, što se može osvojiti, gdje mogu ići dalje... To su igrači koji iz Hajduka mogu otići s trofejem u neki veći klub i potpisati ugovor života - rekao je Nikoličius pa nastavio:

image
VOJKO BASIC Cropix

- Moufi i Diallo su bili reprezentativci, to je prednost. Oni kad završe sezonu odu u Afriku. Tek su završili odmor i za njih je ovo jako rano. Doveli smo ih najranije moguće. Imamo strukturu i budžet i na to jako pazimo. Prošle sezone sam gledao stopera slovenske reprezentacije. Pričao sam s četiri čovjeka i svi su mi rekli drugačije. Bio je to veliki upitnik kod mene. Tko je taj čovjek? Nije baš lako. Bitan je i trener. U 20 godina nisam doveo igrača bez trenera. Za Šarliju je Leko pričao direktno s trenerom Panathinaikosa.

Što se promijenilo u Hajduku da dolaze jaka imena u najboljim godinama?

- Kako napreduje klub, tako napredujemo i mi. Hajduk želi biti pravi, igra ozbiljan nogomet i imamo veliku podršku. Osvajanje Kupa se podcjenjuje, ali nije tako. Ne osvaja se Kup dva puta samo tako. Igrači koje smo dovodili sada lakše prodaju projekt Hajduk nekom poznatom igraču. Odjidja je mogao birati financijski bolje opcije, ali kada smo mu objasnili zašto bi trebao doći, shvatio je da želi biti pobjednik i osvojiti trofej, a ne zarađivati pred kraj karijere. Zato smo se odlučili za njega. Imali smo po imenima i CV-ju boljeg igrača. ali smo se odlučili za njega jer je poznavao trenera, dijelio svlačionicu s Lovrom Kalinićem i vjerujemo da može raditi razliku. Doveli smo igrače koji mogu raditi razliku, a ne koji ovdje odlaze ljetovati i uživati ovdje.

Što je s Mihaelom Žaperom?

- Zanima nas, ponuđen nam je i dali smo ponudu. Za sada se nismo dogovorili. Vidjet ćemo što će biti. Zanimljiv je našem treneru i meni, ali imamo veliku listu igrača. Možda dođe on, možda netko drugi. Dolazak Odjidja nema veze sa Žaperom. Ako bude moguće, dovest ćemo ga.

Kakva je situacija s Perišićem? Stiže li u Hajduk?

- Napravit ćemo sve što je moguće. Ni njemu nije lako. Ima ugovor, dobru plaću, klub koji ga želi i u kojem igra, ne treba to podcjenjivati. Bila bi to lijepa priča i ne bih rekao da je to nemoguće - zaključio je Nikoličius.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
20. svibanj 2024 10:39