Velimir Zajec

 RANKO SUVAR Cropix
POSLOŽENA MOMČAD

Što Dinamo sprema u završnici mercata? Ono o čemu se dugo pričalo moglo bi otpasti, na Maksimiru nema panike

Ako se nešto na tržištu otvori u redu, ako ne, opet dobro za Jakirovića
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 31. kolovoz 2024. 18:27

Kad je pitanju HNL, mercato traje do 5. rujna. Tako da Modri mogu dovesti još nekog igrača. Primarno se govorilo o tome da bi trebao stići još jedan napadač, kako se ne bi ostalo samo na dvojici, Petkoviću i Kulenoviću. Međutim, ne treba iznenaditi ako se to i ne dogodi. Neće maksimirski klub nikuda srljati niti kupovati u panici, to mu nije potrebno.

Ako se nešto na tržištu otvori u redu, ako ne, opet dobro, Jakirović ima posloženu momčad. Odlazaka sigurno više neće biti, jer Dinamo posluje samo s velikima, bitni plavi igrači ne odlaze u lige u kojima prijelazni rok i dalje traje. Kad smo već kod odlazaka, Dinamo je ovog ljetnog mercata prodao Frana Brodića u Mađarsku za 1,5 milijuna eura, pustio je besplatno Boška Šutala kako bi se riješio njegove plaće, u petak je raskinuo ugovor s Denijem Jurićem iz istog razloga, kao i s još nekim igračima koji su bili daleko od prve momčadi. Dinamo je definitivno smanjio rashode. S 19,7 milijuna za godišnje plaće igrača. spustilo se na 17,1 milijun. Neki okvirni plan jest da se sve smanji na 15 milijuna, na to bi trebalo doći s vremenom, ne preko noći. Da netko krivo je shvati, naravno da se neće smanjivati primanja onih najboljih, dapače, oni će biti nagrađivani boljim ugovorima, ali će se reducirati oni koji su imali visoka primanja, a nisu igrali i doprinosili momčadi.

Nadalje, Dinamo više nema na plaći tri trenera, isplaćeni su do kraja Ante Čačić i Igor Bišćan, sad je na plaći samo jedan, Sergej Jakirović. Smanjili su se i neki drugi rashodi u klubu, ostavština bivše vlasti.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
05. rujan 2024 10:45