Vinko Međimorec

 VANESA PANDZIC Cropix
U DRUGOM PLANU

Stoper Slaven Belupa odlazi na posudbu u Norvešku, nije ispunio očekivanja vodstva kluba

Upisao je tek 15 nastupa u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, odigrao skromnih 1.030 minuta
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. srpanj 2024. 13:53

Još jedan igrač napušta redove Slavena Belupa u ljetnom prijelaznom roku. Stoper Vinko Međimorec (28) karijeru će nastaviti u inozemstvu, njegov novi klub je norveški prvoligaš Aalesund.

Očekivalo se da će se Međimorec u prošloj sezoni svojim iskustvom i kvalitetom nametnuti i zauzeti standardnu poziciju u sredini Slavenove obrane, ali je većinu vremena proveo u drugom planu.

Upisao je tek 15 nastupa u SuperSport Hrvatskoj nogometnoj ligi, odigrao skromnih 1.030 minuta, u cijelosti je odradio tek 10 susreta, a uspio je postići dva pogotka. Oba je zabio na istoj utakmici, u pobjedi protiv Rudeša u 3. kolu prvenstva, kad je Slaven u Koprivnici slavio rezultatom 3:2, tada još pod vodstvom nizozemskog trenera Ricarda Moniza.

image

Vinko Međimorec

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Međimorec je Slavenovo dijete, ukupno je za koprivnički klub odigrao 113 utakmica i zabio šest golova. Između dva mandata u Koprivnici skupio je i dosta inozemnog iskustva nastupajući za azerbajdžansku Gabalu, rumunjski UTA Arad te ciparske klubove Akritas i Karmiotissu.

Trener Ivan Radeljić sada na stoperskim pozicijama ima Tomislava Božića, Marka Leškovića, Bujara Pllanu, Marca Borasa, Filipa Hlevnjaka te Zvonimira Katalinića koji je priključen iz juniora. Spoj je to iskustva i mladosti za kojeg se u Koprivnici nadaju da će u novoj sezoni djelovati znatno bolje nego u prošloj, u kojoj je Slaven primio najviše pogodaka nakon posljednjeplasiranog Rudeša.

Inače, Aalesund se trenutačno nalazi na 15. poziciji od 16 klubova u elitnom rangu norveškog klupskog nogometa te Međimorca na sjeveru Europe očekuje borba za ostanak. Neslužbeno doznajemo da nogometaš rođen u Koprivnici u redove Aalesunda odlazi na posudbu, a ugovor s Farmaceutima traje mu do svibnja 2025. godine.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
18. listopad 2024 05:02