Frank Heinen/rscp-photo/imago Sportfotodienst/profimedia
DRAMA U FINIŠU MERCATA

Štrajkom se izborio za transfer od 95 milijuna eura. Navijači su na dresovima prekrižili njegovo ime

Eintracht je čvrsto odolijevao ponudama PSG-a, ali Randal Kolo Muani na kraju ipak ide u Pariz
Piše: SNObjavljeno: 02. rujan 2023. 08:12

Posljednjeg dana nogometnog prijelaznog roka dogodilo se mnoštvo sklopljenih poslova, a najskuplji među njima bio je prelazak Randala Kolo Muanija iz Eintrachta u PSG. Taj transfer je koštao inicijalnih 95 milijuna eura što je 24-godišnjeg francuskog napadača stavilo na peto mjesto najvećih ovoljetnih poslova.

Kako je Eintracht Kolo Muanija doveo besplatno prošlog ljeta iz Nantesa, tako je njemački klub financijski izašao odlično iz ovog posla, ali cijela priča je ostavila gorak okus u ustima svima u Eintrachtu i to zbog načina na koji je Kolo Muani otišao iz kluba.

Nakon što su Lionel Messi i Neymar napustili PSG, čelnici francuskog prvaka su morali dovesti nove napadača, a Kolo Muani je bilo ime koje su označili jer se uklapa u dvije premise na kojima PSG želi razvijati svoju transfer politiku - mlad je i Francuz je. U prilog mu je svakako išla i statistika jer je on u 32 bundesligaške utakmice prošle sezone postigao 15 golova i imao 14 asistencija, a kada se pogledaju sva natjecanja u kojima je Eintracht nastupao, onda je Kolo Muani u 46 nastupa postigao 23 gola i imao 17 asistencija.

image

Najskuplji ovoljetni transferi

SPORTSKE NOVOSTI

Nakon svega je bilo jasno zašto ga PSG želi dovesti, ali Eintracht nije želio ‘spustiti gaće‘ u pregovorima. Inzistirali su na odšteti od 100 milijuna eura i u srijedu podbili ponudu od 80 milijuna eura plus bonusi. Kako je već ranije Kolo Muani izjavio kako želi otići u PSG, odbijanje ove ponude ga je ponukalo da stupi u štrajk.

Uoči uzvratne utakmice playoffa kvalifikacija ua ulazak u Kontinentalnu ligu protiv Levskog Kolo Muani je odlučio kako neće dolaziti na treninge Eintrachta. Njemački klub je odmah uzvratio - iako je napadač u prva tri ovosezonska nastupa za momčad iz Frankfurta postigao tri gola u četiri utakmice, čelnici kluba su mirno odlučili kako će utakmicu odigrati bez njega.

- Puno toga mu se događa ovog trenutka i to je rezultirali ovakvom reakcijom koja je pogrešna što smo i njemu i svima oko njega razjasnili. Njegovo ponašanje nema nikakvog utjecaja na naše transferne aktivnosti, a utakmicu protiv Levskog ćemo igrati bez njega. Ta utakmica je prioritet za naš klub - rekao je tada sportski direktor Eintrachta Markus Krösche.

Eintracht je zauzeo čvrst stav, Kolo Muani također nije popuštao u svojem štrajku, a Eintracht je i bez njega pobijedio Levski s 2:0 i plasirao se u skupinu Konferencijske lige. Na toj utakmici navijači njemačke momčadi su okrenuli leđa Kolo Muaniju. Na dresovima su prekrižili njegovo ime, a upućena mu je i poruka da može otići samo za 100 milijuna eura.

image
Michael Bermel/imago Sportfotodienst/profimedia

Njemački klub nije popuštao, inzistirao je na odšteti od 100 milijuna eura, a Kolo Muani je kratkom izjavom dao dodatni pritisak na cijelu priču.

- Nije tajna kako je PSG poslao ponudu. Ovo je jedinstvena prilika za mene, želio bih otići u Pariz i o tome sam obavijestio sve ljude u Frankfurtu. Nadam se da će oni pristati na tu ponudu - rekao je Kolo Muani.

image

Randal Kolo Muani novi je igrač PSG-a

Frank Hoermann/sven Simon/imago Sportfotodienst/profimedia

Eintracht nije pristao, barem ne odmah, ali jest u smiraj prijelaznog roka. PSG je morao svoju ponudu ‘podebljati‘, a njemački klub je zamalo dobio traženo - umjesto 100 milijuna, Kolo Muani je plaćen 95 milijuna eura s time da će se taj iznos povećati ako se ostvare pojedini bonusi. Kolo Muani je stigao u klub u koji je želio otići i u koji bi svakako otišao, čak i da nije bilo štrajka. Ovako je ostao gorak okus u ustima navijačima Eintrachta...

Linker
06. svibanj 2024 07:52