PRO SHOTS PHOTO AGENCY/DDP USA/PROFIMEDIA
TALIJANI OTKRIVAJU

Šutalo pred transferom karijere: Velikan krenuo po Vatrenog, poznato i koliko milijuna traži Ajax

Hrvatski reprezentativac mogao bi uskoro pojačati redove slavnoga kluba
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 09. kolovoz 2024. 12:31

Hrvatski reprezentativni branič Josip Šutalo mogao bi ovog ljeta promijeniti klub. Ajax već neko vrijeme ozbiljno radi na njegovom transferu, a Šutalo u novoj sezoni mogao odjenuti dres talijanskog velikana Juventusa.

Raspisali su se o tome brojni nizozemski mediji, kao i oni u Italiji. S obzirom na odlazak Juventusove mete Jean-Claira Todiba iz Nice u West Ham, operativci Stare dame moraju hitno pronaći zamjensko rješenje.

‘‘Šutalo još nije na vrhunskoj razini ali ima dobre izglede, i bio bi dobro rješenje za Mottine zahtjeve. Troškove je moguće pokriti; Ajax traži 15 milijuna eura, dok igrač želi plaću od dva milijuna eura godišnje. Ajax u razmjeni igrača s Juventusom želi dovesti Ruganija koji bi otišao na posudbu s tim da bi mu Ajax podmirio kompletnu plaću‘‘, ističe La Gazzetta dello Sport.

Nizozemski Voetbal International piše kako bi Francesco Farioli, talijanski stručnjak na klupi Ajaxa, rado zadržao Šutala u momčadi.

- Naravno da bih želio do ostane. Od trenutka kada se vratio, jako naporno radi svaki dan. I unutar i izvan terena. Aktivan je na individualnim sastancima, grupnim raspravama i s mojim pomoćnim trenerima. On je igrač koji je otvoren 24 sata dnevno za primanje povratnih informacija i postavljanje pitanja – rekao je Farioli.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Bilo je dosta kritika na Šutalov račun u njegovoj prvoj sezoni u Amsterdamu, no Talijan za Vatrenog ima samo riječi hvale.

- Jako sam pozitivan u vezi s njegovim razvojem. Zasad mu ide dobro. I naravno, ovo je samo početak - zaključuje Farioli.

Isti je izvor nedavno objavio kako su interes za Šutala pokazali Nica, Bournemouth, Lazio, Roma i Fiorentina. Ovih dana pojavilo se i zanimanje Bologne, a posljednji se u lov na Hrvata uključio i Juventus.

Šutalo je svom treneru navodno kazao kako bi najradije ostao u Ajaxu još jednu sezonu, no znamo da je nogometno tržište često nepredvidljivo, tako da su sve opcije otvorene dok je prijelazni rok u tijeku...

Zagrebački Dinamo je prošlog ljeta prodao Šutala Ajaxu za 20,5 milijuna eura.

Linker
13. rujan 2024 07:31