Marin Šotiček

 DAMIR KRAJAC Cropix
PAO VELIKI TRANSFER

Sve je gotovo! Dinamo olako propustio priliku ojačati se silno nadarenim igračem i još k tome - dinamovcem

Kao da je netko "oštrio noževe" na tinejdžeru koji bi potpisom za Dinamo odmah vrijedio barem dvostruko više
Piše: Predrag JurišićObjavljeno: 18. srpanj 2024. 19:13

U srijedu navečer mladi hrvatski nogometni reprezentativac Marin Šotiček odradio je zadnji trening u dresu Lokomotive. Nije trenirao punom snagom, trčkarao je oko igrališta na Kajzerici, a nakon vježbanja oprostio se sa suigračima i stručnim stožerom, u kratkom se i emotivnom govoru svima zahvalio i otišao doma spakirati stvari.

A u četvrtak ujutro, 19-godišnji krilni napadač, u pratnji menadžera Nikkyja Vuksana i Borne Boroveca, odletio je u Švicarsku, karijeru će nastaviti u Baselu. U popodnevnim je satima četvrtka prošao liječnički pregled, a u međuvremenu se pripremao njegov četverogodišnji ugovor s renomiranim švicarskim klubom (20 naslova prvaka, 13 osvojenih kupova), u kojem su dio karijere proveli i naši bivši reprezentativci Mladen Petrić i Ivan Rakitić. Nešto poslije 19 sati Basel je i službeno objavio da je transfer realiziran.

OVDJE POGLEDAJTE KAKO JE BASEL PREDSTAVIO ŠOTIČEKA

Lokomotivi će na ime odštete pripasti oko tri milijuna eura, ta će odšteta biti isplaćena u ratama, a klub s Kajzerice dobit će i određene bonuse temeljene na Šotičekovim budućim nastupima u Baselovu dresu. Nije dogovoren nikakav postotak od možebitnog sljedećeg transfera, no svejedno će blagajna Lokosa biti lijepo popunjena.

image

Marin Šotiček

Privatna Arhiva

Tako je, eto, okončana vruća saga ovoga prijelaznog roka. Jedan od najpotentnijih hrvatskih mladih igrača otišao je u inozemstvo iako se činilo da su sve staze vodile prema Dinamu i Maksimiru. I Lokomotiva je, uostalom, pristala na gotovo dvostruko manju odštetu od Dinama, nego što je sad dobila od Basela. Šotiček je, nadalje, javno isticao da je navijač Dinama i da želi u Dinamo, odbio je ponudu Hajduka, koji je odmah reagirao nakon prvog "kratkog spoja" u pregovorima mladoga napadača i Dinama, ali dojučerašnji dragulj Lokosa pristojno je odbio Splićane.

image

Marin Šotiček

RONALD GORSIC Cropix

Napokon, trener Plavih, Sergej Jakirović, stalno je ponavljao da želi dovesti Šotičeka, no čini se da je on bio jedini u Maksimiru koji ga je istinski želio vidjeti u svlačionici. I onda su u javnost izašle brojke koje je Dinamo nudio Šotičeku, bio bi u najnižem platnom razredu, a dovodi se kao – pojačanje!? U najmanju je ruku ta ponuda bila čudna, pa ju je, u dogovoru s obitelji, nadareni tinejdžer odbio, smatrajući je ponižavajućom, jer je znao da višestruko veći novac u Maksimiru zarađuju neki igrači od kojih Dinamo i nije baš imao konkretne koristi.

Uglavnom, sad više nema više nikakvih dvoumica, Šotiček će karijeru nastaviti u Švicarskoj i mnogi stručnjaci govore kako je Basel povukao sjajan potez. Lako se možemo složiti s tom tezom, baš kao i sa spoznajom da je Dinamo, tko zna zašto, olako propustio priliku ojačati se domaćim, silno nadarenim igračem. Jer, teško je vjerovati da je, za klub koji barata proračunom od 60 milijuna eura, problem bio u razlici od stotinjak tisuća eura godišnje – da je Šotičeku, naime, umjesto tih 10.000 eura mjesečno, ponuđen dvostruki iznos, zacijelo bi bez previše razmišljanja potpisao ugovor. Kao da je netko "oštrio noževe" na tinejdžeru, koji bi golim potpisom za Dinamo, gledajući tržišno, odmah vrijedio barem dvostruko više nego dosad. A sigurno bi bio igračko pojačanje i na njemu Dinamo ne bi mogao baš ništa izgubiti. Štoviše...

Lokose u petak testira ukrajinska Zorja

U petak će nogometaši Lokomotive odigrati još jednu test-utakmicu, suparnik će im biti ukrajinski prvoligaš Zorja.

Taj će ogled biti odigran na Kajzerici u 18 sati, trener Lokosa, Silvijo Čabraja, koristit će dvadesetoricu igrača i dvojicu vratara. Od ove utakmice počinje borba za dresove u startnoj postavi, a Čabraja za sučeljavanje s Ukrajincima neće moći računati na ozlijeđene Mudražiju i Mersinaja, upitni su još Čop i Leovac. No, u konkurenciji će biti oporavljeni Živković i Fetai, kao i prinova iz Hajduka, 21-godišnji zadnji vezni, Ivan Krolo. (pju)

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. kolovoz 2024 09:08