Fran Brodić

 DAMIR KRAJAC Cropix
SLUŽBENA OBJAVA

Sve je gotovo, dinamovac koji je zabio jedan od najvažnijih golova godine napustio Maksimir

Brodić je u prošloj sezoni na Dinamovu putu do dvostruke krune ugradio 13 nastupa uz sedam pogodaka
Piše: SNObjavljeno: 26. srpanj 2024. 18:16

Dinamo je na službenim kanalima objavio da je napadač Fran Brodić (27) napustio klub i da će nastaviti karijeru u mađarskom Újpestu nakon što obavi liječnički pregled. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Kako li je samo kulerski, uvjerljivo, bez trunke treme, sigurno i silovito zakucao loptu s bijele točke u mrežu u iznimno osjetljivom i važnom trenutku za cijelu momčad. Iako je igrao samo u proljetnom dijelu sezone, Fran Brodić jedan je od važnih potpisnika Dinamove dvostruke krune, a ovaj njegov gol iz jedanaesterca u petoj minuti sučeve nadoknade vremena u maksimirskom derbiju protiv Rijeke lansirao je plave ka pobjedi i zagrijao motore na letu prema naslovu. Naš popularni napadač ovoga je petka zaključio svoju maksimirsku epizodu, a već u srijedu, nakon što kompletira drugi dio liječničkog pregleda, i službeno će postati novi igrač mađarskog Ujpesta.

U Dinamovu školu došao je 2011. s 14 godina. Već je u siječnju 2013. bio s prvom momčadi na pripremama u Antalyji, a u travnju iste godine i debitirao u službenoj utakmici u maksimirskoj pobjedi protiv Intera iz Zaprešića s 2:0 zamijenivši Marcela Brozovića. Brodić je u tom trenutku postao najmlađi debitant u klupskoj povijesti nastupivši sa samo 16 godina, tri mjeseca i sedam dana. Brodić je u prošloj sezoni na Dinamovu putu do dvostruke krune ugradio 13 nastupa uz sedam pogodaka i dvije asistencije, a dodamo li i prethodni mandat iz tinejdžerskih dana upisao je 20 utakmica i devet pogodaka.

Dragi Fran, od srca hvala na svemu, želimo ti svu sreću u nastavku tvog nogometnog i životnog puta!", stoji u objavi.

Dinamo bi za njega trebao dobiti milijun i pol eura s bonusima, a Brodić će u novoj sredini zarađivati višestruko više nego do sada, ranije smo pisali.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. kolovoz 2024 05:39