Takuya Ogiwara

 JOSE BRETON/NURPHOTO/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA Jose Breton/nurphoto/shutterstock Editorial/profimedia
POKRIVA DVIJE POZICIJE

Sve je gotovo: Prvo ovogodišnje pojačanje slijeće u Zagreb, evo kako je u pola sata osvojio struku Dinama

Riječ je o igraču koji igra i desnog beka, ne ordinira samo po lijevoj strani
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 01. siječanj 2024. 20:09

Sergej Jakirović u utorak (15.00) okuplja momčad na Maksimiru, do kraja tjedna momčad će trenirati u Zagrebu, a potom ide u Rovinj gdje će nastaviti pripreme.

Trener Modrih neće imati kompletan kadar jer neki će se igraći zbog letova pojaviti na treningu u srijedu. To se odnosi na Takura Kaneka i Mahira Emrelija, možda i još kojega, a neće doći niti Stefan Ristovski koji je dobio dodatno slobodno zbog smrti majke. Većina momčadi startat će po planu.

Kaneko iz Japana neće doći sam, zajedno s njim u zrakoplovu će sjediti i Takuya Ogiwara, nova pridošlica Modrih iz Zemlje izlazećeg sunca. S njegovim klubom Urawa Red Diamondsom dogovorena je posudba do ljeta s pravom otkupa. Kad sleti u Zagreb obavit će liječnički pregled i potpisati ugovor. U klubu se nadaju da će s njim riješiti pitanje lijevog braniča. Ne radi se o bombastičnom pojačanju pa da navijači u to mogu biti sigurni, pitanje je i koliko će mu trebati vremena za prilagodbu. Kaneko, koji je u Zagrebu pola godine, sada mu je domaćin i vodič te bi mu svakako trebao pomoći. Iako i on još uvijek hvata konce...

Ogiwara ima 24 godine, za japansku reprezentaciju igrao je u U-19 uzrastu, a Dinamovu struku posebno je osvojio s pola sata igre protiv Manchester Cityja u polufinalu Svjetskog klupskog prvenstva gdje je nekoliko puta pobjegao po lijevoj strani. Otkako se pojavio na travnjaku u 57. minuti.

Prije toga je s Leonom u četvrtfinalu također ušao u igru kao pričuva, a u Azijskoj ligi prvaka je pet od šest susreta u skupini odigrao 90 minuta, dok je u jednoj zamijenjen na poluvremenu. No, riječ je o igraču koji igra i desnog beka, ne samo lijevog, pa je tako od tih šest susreta po po triput bio na svakoj strani.

Takuya Ogiwara

Datum rođenja: 23. XI. 1999.

Mjesto rođenja: Kawagoe

Državljanstvo: japansko

Visina: 175 cm

Težina: 69 kg

Pozicija: lijevi/desni bek

Aktualni klub: Urawa RD

Vrijednost na TM: 650.000 €

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
21. svibanj 2024 16:54