Odlazi li Gvardiol u City?

 TOM WELLER Dpa Picture-alliance Via Afp
TRANSFER NA POMOLU

Sve se glasnije priča o novom klubu za Gvardiola. I slavni ‘lovac na transfere‘ tvrdi da je on glavna meta

Hrvatski reprezentativac sigurno će napustiti Leipzig i to u rekordnom transferu za jednog stopera
Piše: SNObjavljeno: 12. lipanj 2023. 17:05

Hrvatska nakon 11 godina nije imala predstavnika u osvajaču Lige prvaka. Manchester City je do naslova prvaka Europe došao bez iti jednog hrvatskog nogometaša u svojoj momčadi, ali već sljedeće sezone bi na Etihadu mogla igrati čak dva Vatrena.

Već se danima piše kako je Pep Guardiola zainteresiran za angažman Matea Kovačića, engleski mediji pišu kako su pregovori o njegovom transferu već počeli, a osim njega bi se Cityju mogao priključiti Joško Gvardiol. Ni priča o njegovom angažmanu nije nova, odavno se već spominje ujedinjenje Gvardiola i Guardiole, a izgleda kako je cijela priča oko ovog transfera sve ozbiljnija.

Naime, talijanski stručnjak za transfere Fabrizio Romano je na svojem Twitteru objavio kako je Gvardiol prva meta Cityja što se obrane tiče. Romano ističe kako je on na radaru aktualnog europskog prvaka još od prošle godine te dodaje kako je igrač zainteresiran za promjenu sredine.

O toj promjeni će se ipak nešto pitati Leipzig s kojim Gvardiol nema nikakvu klauzulu što se izlaznih transfera tiče. Njemački klub je tvrd pregovarač i sigurno će inzistirati na velikoj odšteti, a već je odavno jasno kako će otkup ugovora Vatrenog koštati najmanje 100 milijuna eura što će ga učiniti najskupljim braničem u povijesti-.

Romano u svojoj objavi također ističe kako će Gvardiol ući u povijest, a s obzirom na to da su glasine o ovom transferu svakim danom sve veće, moglo bi se dogoditi da već uskoro prelazak Gvardiola u City bude i službeno objavljen. Osim, naravno, ako se u priču ne umiješa neki drugi (pre)bogati klub, a takvih ima i svi bi željeli imati Gvardiola.

Linker
26. travanj 2024 17:21