TOM DUBRAVEC Cropix
NA METI TRI PREMIERLIGAŠA

Svi žele Vatrenog! Od dežurnog ‘krivca‘ do jednog od najtraženijih igrača na Otoku, konkurencija je brutalna

Barcelona si navodno ipak ne može priuštiti ulaganje od 40 milijuna eura, ali engleski velikani mogu
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 04. svibanj 2023. 18:09

Kako to već ide u današnje vrijeme u kojem je sve nekako ubrzano, tako se i Marcelo Brozović našao na meti kritika javnosti i, osobito, navijača Intera, zbog slabije forme koju je pokazivao nakon dvije teže ozljede koje su ga snašle tijekom sezone.

Pričalo se i pisalo svašta, prenosili su se komentari raznih stručnjaka koji su hrvatskog veznjaka stavljali pod znak pitanja. Međutim, kao da se pritom zaboravilo da je svakome potrebno određeno vrijeme za oporavak od ozljede i povratak u dobru formu. Pogotovo nakon napora koje je donijelo Svjetsko prvenstvo u Kataru...

Tako je i Brozović u završnici sezone došao na svoje. Igra sve bolje, opet je onaj stari ‘Brozo‘, što je i potvrdio s dvije asistencije u uvjerljivoj gostujućoj pobjedi protiv Verone (0:6). Promijenili su se komentari, veznjak Vatrenih više nije upitan, no i dalje je njegov odlazak na kraju veoma izgledna opcija.

A oko moguće nove sredine i dalje se nižu različite spekulacije. Jedno vrijeme je njegov transfer u Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku izgledao izvjestan, ali u ovom trenutku to više ne izgleda tako, barem prema informacijama koje dolaze iz Katalonije.

image
FABRIZIO CARABELLI Dppi Via Afp

Naime, Barcelona si navodno ipak ne može priuštiti ulaganje od 40 milijuna eura, koliko Nerazzurri traže za odštetu. Razmatrala se i razmjena igrača, spominjao se Franck Kessié, no Inter inzistira na punom iznosu odštete.

Stoga su se tijekom četvrtka pojavile i neke nove priče, koje standardnog člana Vatrenih usmjeravaju na – Otok. I ranije se šuškalo o interesu Liverpoola, a sad su ‘u igri‘ čak tri ugledna premierligaška kluba. Jedan od njih je Arsenal, a drugi je Tottenham. Niti jednom od njih ne bi trebao biti problem iskrcati 40 milijuna eura u Interovu blagajnu.

Topnicima bi Broz trebao zbog jačanja konkurencije u veznom redu uoči povratka u Ligu prvaka, dok bi Spursima donio malo više kreativnosti u sredinu terena.

Međutim, za Brozovića je zainteresiran i financijski moćni Newcastle United. Fichajes piše kako Inter želi prodati 30-godišnjeg hrvatskog veznjaka, a Svrake ga žele angažirati kao jedno od najboljih dostupnih rješenja na poziciji defenzivnog veznog.

Ove sezone Brozović je u 15 navrata bio u početnoj postavi Intera u prvenstvu, dok je u osam navrata ušao kao pričuva. Postigao je dva pogotka i upisao tri asistencije. U Ligi prvaka ima šest nastupa, od toga četiri kao starter.

Linker
02. svibanj 2024 20:12