Ante Crnac u dresu Rakowa

 RAKOW.COM
ZA 1,3 MILIJUNA EURA

Talentirani napadač otišao iz HNL-a: ‘Kod nas ga čeka devetka, može dostići europsku razinu‘

Ante Crnac novi je igrač poljskog prvaka Rakowa, a Slaven Belupo realizirao je peti najveći transfer
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 02. rujan 2023. 15:04

Ono što se očekivalo i već neko vrijeme najavljivalo, dobilo je i službenu potvrdu u večernjim satima petka. Slaven Belupo realizirao je transfer 19-godišnjeg ofenzivca Ante Crnca u redove Rakowa, prvaka Poljske. Cjelokupni je posao težak 1,3 milijuna eura te predstavlja peti najveći izlazni transfer u povijesti koprivničkog prvoligaša.

- Čestitao bih Anti na velikom transferu. Prelazak u redove prvaka Poljske i momčad koja je ove godine bila na pragu Lige prvaka dovoljno govori o njegovom potencijalu. Ante je zaslužio ovo svojim zalaganjem i prezentacijama na terenu i ja mu mogu samo poželjeti da se nastavi razvijati u istom smjeru i postane hrvatski seniorski reprezentativac - rekao je Slavenov glavni direktor Aleksandar Aleksovski.

"Ostajem veliki navijač"

Prodaja Crnca je drugi veliki posao koji je realiziran u njegovom mandatu kao glavnog klupskog operativca, nakon što je Lovro Zvonarek prošle godine prodan u Bayern za 1,8 milijuna eura.

- Naš klub je ostvario još jednom jedan veliki transfer mladog igrača. To je naš put i tako ćemo nastaviti. Traženje mladih potencijala koji nam mogu pomoći na terenu, a onda i transferom poput ovog - dodao je Aleksovski.

Crnac je u Koprivnicu stigao u siječnju 2022. godine kao slobodan igrač nakon odlaska iz Dinama u kojem je nastupao za drugu momčad, no u Maksimiru ga nisu vidjeli kao kandidata za prvu ekipu. Farmaceuti su mu ponudili priliku za dokazivanjem na prvoligaškoj pozornici, puno je u njegov razvoj uložio bivši trener Zoran Zekić, a zasluge idu i aktualnom stručnom stožeru jer je Crnac u novom prvenstvu zabio tri gola i na sebe skrenuo pozornost brojnih europskih klubova.

image
ŽELJKO HAJDINJAK/Cropix

- Prije svega, zahvalio bih se svima u klubu na ukazanom povjerenju od kada sam stigao u Koprivnicu. Zaista sam se osjećao ugodno u Slavenu. Bilo je uspona i padova, ali ja ću pamtiti samo lijepe trenutke. Nadam se da sam se odužio svojim pristupom i zalaganjem. Želio bih svojim dosadašnjima suigračima, bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, zaželjeti svu sreću u nastavku prvenstva. Uz predan rad vjerujem da će ostvariti zacrtane ciljeve. Naravno, ne smijem zaboraviti ni Podravske štuke koje su nas bodrile bez obzira na rezultate i davale nam dodatnu motivaciju na svakoj utakmici. Učinile su da utakmice u Koprivnici budu posebnije. Ostajem veliki navijač Slavena Belupa - poručio je 19-godišnji krilni napadač koji je i ovom prilikom ostao bez poziva u mladu reprezentaciju Hrvatske.

Odmah će pojačati konkurenciju

Ante je s Rakowom potpisao ugovor do 2028. godine, a jedan manji dio transfernog "kolača" pripast će i njegovom bivšem klubu Dinamu. Farmaceuti su pak s Poljacima dogovorili i bonus od eventualne buduće prodaje igrača koji je u 56 nastupa za Slaven postigao 11 pogodaka i upisao dvije asistencije.

- Drago nam je da je Ante, unatoč velikom interesu i ponudama drugih klubova, vjerovao nama i odlučio se priključiti Rakowu. Ante je igrač s veoma velikim potencijalom, kojeg čega uloga devetke u našem sustavu. Vjerujemo da je to pozicija na kojoj se može najviše razviti i dosegnuti visoku europsku razinu. Drago nam je što je Ante vjerovao u našu ideju i odlučio da je razvojni put kojeg smo mu predstavili najbolji za njega. Nadamo se da će odmah pojačati konkurenciju među našim napadačima i postati važan igrač ove momčadi - izjavio je Robert Graf, sportski direktor Rakowa.

Najveće prodaje

Slavena Belupa

1. Nikola Katić (Rangers, 2018.) 2,3 mil. €

2. Mato Jajalo (Siena, 2009.) 2,0 mil. €

3. Lovro Zvonarek (Bayern, 2022.) 1,8 mil. €

4. Igor Bubnjić (Udinese, 2013.) 1,5 mil. €

5. Ante Crnac (Rakow, 2023.) 1,3 mil. €

Linker
24. travanj 2024 22:43