GORAN MEHKEK Cropix
ZAHVALAN IGRAČ

Talijani krenuli u lov na Dinamovog veznjaka, u utrku se uključio i mrski europski rival Modrih

U calciu takvi igrači, "box to box", rastrčani, disciplinirani i solidne tehnike, uvijek imaju tržište
Piše: Robert MatteoniObjavljeno: 23. siječanj 2024. 08:16

Iz izvora bliskih talijanskom prvoligašu Lecceu dolazi nam informacija da taj klub želi dovesti Dinamovog veznjaka Roberta Ljubičića. Interes kluba koji se nalazi na 14. poziciji Serie A, četiri boda iznad zone ispadanja, itekako je konkretan.

Tehnički direktor Leccea je Pantaleo Corvino, vitalni 75-godišnjak, koji je u karijeri imao niz interesa prema igračima s ovih prostora i iskusan je u prijelaznim rokovima.

Za Roberta Ljubičića (24,5 godine) veliki je interes iskazao i Matias Almeyda, trener AEK-a, ali izgleda da je Dinamov igrač skloniji odlasku u Serie A. Lecce nije toliko atraktivna destinacija u kontekstu klubova koji se bore za vrhove, ali je svakako jako dobra odskočna daska u talijanskoj ligi.

image
RONALD GORSIC Cropix

Trener Leccea vidi Ljubičića kao veznjaka, a u calciu takvi igrači, "box to box", rastrčani, taktički disciplinirani i solidne tehničke kvalitete, imaju uvijek tržište. Uzimajući u obzir da je Ljubičiću tek 24, logično je da bi Lecce u perspektivi želio kvalitetno prodati tog igrača. Inače, u tom klubu igra i naš reprezentativac Marin Pongračić, i to vrlo dobro. Njega je Lecce potpuno otkupio od Wolfsburga.

Želja Ljubičića za odlaskom ima pretpostavku u očito jakom dojmu da nije u prvom planu, te u prenapučenosti veznog reda u Dinamu. Hoće li se do 31. siječnja taj transfer dogoditi, najviše ovisi o tome kolika bi odšteta zadovoljila maksimirske čelnike.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
02. svibanj 2024 21:06