Josip Brekalo sa suigračima iz reprezentacije

 Seskimphoto/seskimphoto/profimedia
ČEKA SE RASPLET

Talijani objavili: Dinamo i Hajduk bore se za hrvatskog reprezentativca, klub ga je otpisao

Corriere dello Sport očekuje da bi se priča mogla rasplesti već u prvim danima nove godine
Piše: SNObjavljeno: 27. prosinac 2023. 10:46

"Osumnjičenik koji bi među prvima mogao pozdraviti grupu", tim je riječima talijanski Corriere dello Sport najavio mogući transfer Josipa Brekala iz Fiorentine tijekom zimskog prijelaznog roka.

Kroničari Viola već tjednima spekuliraju o statusu povremenog hrvatskog reprezentativca, koji je posljednju utakmicu za Vatrene odigrao sredinom listopada u porazu od Walesa (izašao na poluvremenu). Sudeći prema pisanju talijanskih medija, za Brekala u Fiorentini više nema mjesta, a kao najizgledniju destinaciju spominju HNL.

"Postoje dva kontakta, jedan je sa zagrebački Dinamom, a drugi s Hajdukom", piše Corriere, uz napomenu da je 25-godišnjak na prvom mjestu transfer-liste momčadi koju vodi Vincenzo Italiano.

image
Franco Romano/Alamy/profimedia

Da je Brekalo potpuno pao u drugi plan, dokazuje njegov status u zadnjih mjesecima.

"Odigrao je 15 utakmica, zabio jedan gol, a već tri uzastopne prvenstvene utakmice odsjedio je na klupi, bez ijedne dobivene minute. U zadnja dva mjeseca odigrao je svega 18 minuta", ističe novinar Francesco Gensini.

Očekuje da bi se njegov status mogao definirati čim počne siječanjski prijelazni rok.

"Hoće li kontakti s hrvatskim klubovima donijeti štogod novoga, vidjet ćemo već u prvim danima nove godine", zaključuje.

Linker
17. svibanj 2024 16:18