DENT PHOTO AGENCY SRL/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
BUDUĆNOST BIVŠEG VATRENOG

Talijani otkrili nove detalje: ‘Maldini je još prije tri mjeseca donio konačnu odluku o Anti Rebiću‘

Tri pogotka i dvije asistencije u 26 ovosezonskih nastupa nisu uvjerile upravu kluba
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 28. travanj 2023. 06:12

Samo je Olivier Giroud siguran, a nad svim ostalim napadačima Milana pojavljuju se veliki upitnici po pitanju budućnosti. Francuski centarfor nedavno je produžio vjernost Rossonerima do ljeta 2024. godine, s opcijom dodatnog produljenja za još godinu dana. Ostalii napadači od ljeta bi mogli postati bivši, a izgledno je da će takva sudbina zadesiti Antu Rebića.

Calciomercato piše da nekadašnji hrvatski reprezentativac više nije u planu milanske uprave. Tvrde da su se čelnici sa San Sira - glavni direktor Frederic Massara i tehnički direktor Paolo Maldini - još u siječnju sastali s Rebićevim predstavnicima "da bi razgovarali o izlaznoj strategiji igrača tijekom ljetnog prijelaznog roka".

image
INDEPENDENT PHOTO AGENCY SRL/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Tek tri pogotka i dvije asistencije u 26 ovosezonskih nastupa nisu dovoljne da Rebić zasluži mjesto u momčadi i za iduću sezonu, navodi spomenuti medij. Sukladno ugovoru, hrvatski napadač napustit će klub ponudi li netko 15 milijuna eura, ali u teoriji iznos može biti i veći i manji, ovisno o tomu što će Maldini i upravljačka družina dogovoriti s nekim od zainteresiranih strana.

Istovremeno se pojavljuju informacije da Milan već ima i mogućeg noviteta na lijevom krilu. Vodeći talijanski mediji navode da je Reiss Nelson, mladić (23) iz Arsenala, ponuđen Rossonerima. Nelsonov agent otvoreno je ponudio svog klijenta Talijanima, svjestan da se krilni napadač ne može prometnuti u važnog aduta Mikela Artete.

image
ALBERTO PIZZOLI Afp

Od ostalih ofenzivaca, Rossonere je razočarao i Charles de Ketelaere, čija je budućnost također neizvjesna. Belgijac je ljetos stigao iz Club Bruggea za 32 milijuna eura, a u 27 ligaških nastupa nije postigao nijedan pogodak. Prodaja se ne može uključiti ni u slučaju Divocka Origija, koji bi se mogao vratiti u Premier ligu, pri čemu Milan želi zaraditi oko 10 milijuna eura.

Najnapetija situacija trenutno se odvija u slučaju Rafaela Leaa. Portugalac je glavni pokretač Piolijeva sastava, no još uvijek nije blizu produljenja ugovora s istekom na ljeto 2024. godine. Ako ne potpiše, Milan bi ga mogao prodati već ovog ljeta, u suprotnom riskira njegov besplatni odlazak godinu dana kasnije.

Linker
09. svibanj 2024 00:42