ZELJKO PUHOVSKI Cropix
MODRI DOVELI NOVOG IGRAČA

Tko je novo pojačanje Dinama? Sjajni veznjak iz tvornice talenata ispisao je povijest svoje zemlje

Mladi vezni igrač stigao je u Zagreb i još ga samo liječnički pregled dijeli od potpisa ugovora
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 05. kolovoz 2023. 18:55

Skoro mjesec dana otkako je mogućnost njegovog transfera najavljena, 20-godišnji alžirski veznjak Yacine Titraoui pred potpisom je za Dinamo. Alžirac je doputovao u Zagreb i preostalo je još samo da odradi posljednju formalnost, odnosno prođe liječnički pregled, prije nego što bude zaključen posao vrijedan pola milijuna eura, koliko navodno iznosi fiksni dio transfera kojeg će Dinamo isplatiti Paradou uz postotak od idućeg transfera. Belgijski Charleroi, koji je prema alžirskim medijima također želio potpisati jednog od najvećih talenata tamošnjeg nogometa i koji posljednjih sezona redovno posluje sa alžirskim klubom, ispao je iz kombinacija.

Titraoui je produkt nogometne akademije Paradoua, koja je na glasu kao jedna od najboljih nogometnih škola u sjevernoj Africi, a koja je iz svoga pogona posljednjih godina izbacila nekoliko zanimljivih igrača. Ramy Bensebaini (Borussija Dortmund), Youcef Atal (Nice), Hicham Boudaoui (Nice), Adem Zorgane (Charleroi), Farid El Melali (Angers), Abdelkahar Kadri (Kortrijk)... svi oni igrali su za Paradou.

Titraoui je prije dvije godine, u kolovozu 2021., samo dva tjedna nakon 18 rođendana imao seniorski debi. Od tada je u Paradou odigrao ukupno 58 službenih utakmica u kojima je pet puta zatresao mrežu i još četiri puta asistirao suigračima za gol. Mladi Alžirac već godinu dana kasnije debitirao je i za reprezentaciju i pritom prepravio povijesne knjige. Dva nastupa na Arapskom kupu 2022., a dobio je priliku u završnicama utakmice protiv Sudana i Egipta, zasad su mu i jedina. Inače, Titraoui je bio najmlađi igrač Alžira na tom natjecanju, a onog trenutka kada je zakoračio na teren u utakmici protiv Sudana ispisao je povijest alžirskog nogometa. Naime, sa 18 godina i 128 bio je najmlađi igrač koji je ikada nastupio za reprezentaciju. Taj rekord držao je do ožujka ove godine kada ga je za samo 24 dana nadmašio Badredine Bouanani. Protiv Egipta se, pak, Titraoui nije proslavio jer ušao je u igru u 91., a travnjak je napustio u 95. zbog crvenog kartona.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 06:14