ETHAN MILLER Getty Images Via Afp
VRIJEME CURI

Totalna drama, Xavi bi mogao ostati bez najvećeg ovoljetnog pojačanja: Barca ima osam dana da riješi problem

Veznjak može raskinuti ugovor s Barcelonom ako ga klub ne registrira prije prve utakmice La Lige
Piše: SNObjavljeno: 04. kolovoz 2023. 14:48

Financijski problemi Barcelone traju i traju, a ponekad je pravo čudno što klub takvog renomea nikako ne može pronaći rješenje u ovom slučaju. No, stvari su takve kakve jesu, a zbog nepoštivanja financijskog fair-playa Nogometnog saveza Španjolske Barcelona trenutno ne može registrirati nove igrače.

Xavi Hernandez trenutno na raspolaganju ima samo 13 igrača koji mogu igrati La Ligu u kojoj Barcelona u prvom kolu 13. kolovoza gostuje kod Getafea. Zbog pravila španjolskog Saveza Katalonci moraju ispuniti kriterije financijskog fair-playa prije nego dobiju dopuštenje registriranja igrača koji su potpisali nove ugovore (Gavi, Ronaldo Araújo, Sergi Roberto, Marcos Alonso, Iñaki Peña), ali i ovoljetnih pojačanja, Iñiga Martíneza, Oriola Romeua i Ilkaya Gündogana.

image

Ilkay Gündogan

MICHAEL GONZALEZ Anadolu Agency Via Afp

Upravo je slučaj bivšeg kapetana Manchester Cityja posebno zanimljiv jer je Gündogan prilikom dolaska postavio klauzulu u ugovor po kojoj on postaje slobodan igrač ako ga Barcelona ne uspije registrirati do prve utakmice španjolskog prvenstva. Njemački veznjak se tako osigurao pa bi, u slučaju da Barcelona ne izađe iz financijske dubioze, on do kraja prijelaznog roka mogao kao slobodan igrač potpisati za neki novi klub.

U Barceloni se nadaju da se to neće dogoditi, ali Gündogana moraju registrirati do 12. kolovoza, dan prije utakmice s Getafeom. Inače će ovisiti o njegovoj volji i ostati bez velikog pojačanja.

Novac za pokrivanje financijskih zahtjeva Barcelona je trebala dobiti od jednog njemačkog investicijskog fonda koji se ipak povukao iz posla. Sada se nadaju da će dovoljno novca dobiti od prodaje Ousmane Dembéléa i Francka Kessíeja.

Linker
05. svibanj 2024 23:08