JUSTIN TALLIS Afp
NOVA PRIČA

Totalni zaokret na Old Traffordu, Manchester United se želi vratiti na vrh, a ovo je ‘pet zlatnih pravila‘

Sir Jim Ratcliffe želi u Manchester United ovog ljeta dovesti pet igrača
Piše: SNObjavljeno: 29. svibanj 2024. 15:56

Tko će voditi Manchester United sljedeće sezone? Dugo je izgledalo kao da će čelnici kluba smijeniti Erika ten Haga, a imena kandidata su se nizala u engleskim medijima. Kieran McKenna, Mauricio Pochettino, Thomas Tuchel, Gareth Southgate, Thomas Frank i Graham Potter neki su od trenera koji su spominjani u kontekstu preuzimanja klupe ‘Crvenih vragova‘, ali osvajanje FA Kupa osnažilo je Tan Hagove šanse za ostankom na klupi.

Dok čelnici tek trebaju donijeti odluku o novom/starom treneru, glavni čovjek za sportske operacije, Sir Jim Ratcliffe je donio pet pravila za ovoljetne transfere. Najvažnija stavka u njemu je da igrači koje Manchester United treba dovesti ne smiju biti stariji od 25 godina kako bi se izgradila brža i snažnija momčad. Ratcliffe sugerira da bi se ovog ljeta trebalo dovesti pet takvih nogometaša.

Sljedeće pravilo je da nema ‘Galacticosa‘, odnosno najvećih svjetskih zvijezda koje treba jako skupo platiti, a koji često pomalo i narušavaju odnose u svlačionici. Novi igrači se trebaju uklopiti u stil igre kojeg je odredio tehnički direktor Jason Wilcox.

Značajna promjena se odnosi na pravilo po kojem trener od kluba traži da mu se popuni određena pozicija, a ne da se dovede određeni igrač. Zatim će trener dobiti popis od tri igrača na toj poziciji i s te liste će odabrati igrača koji će na kraju završiti u svlačionici.

Ratcliffeova pravila značajno mijenjanju način na koji su engleski klubovi do sada dovodili igrače. Tamo su treneri uvijek imali ovlasti menadžera, odnosno dovođenja igrača, ali to se sve više mijenja. U Manchester Unitedu ubuduće će trener biti više-manje samo to - trener. Odluke o pojačanjima bit će u rukama uprave.

Linker
29. svibanj 2024 15:56