Baye Coulibaly 

 Weam Mostafa/backpagepix/pa Images/profimedia
NEOČEKIVAN POSAO

Transfer-guru najavio senzaciju: ‘Dogovor je postignut, u hrvatski klub stiže afrički talent od 17 godina‘

Klub se već može pohvaliti transferom u redove velikana, a tu nije kraj iznenađenjima
Piše: SNObjavljeno: 01. studeni 2023. 22:06

Hrvatski trećeligaš Kustošija pažnju europske nogometne javnosti skrenuo je na sebe senzacionalnim transferom Senegalca Mikayila Fayea u Barcelonu. Transfermarkt barata brojkom od 1,5 milijuna eura koliko je Kustošija dobila u ovom poslu, ali pričalo se tada i o odšteti od pet milijuna eura, a taj iznos je spomenuo i talijanski novinar Fabrizio Romano.

Upravo je Romano danas objavio kako Kustošija u svoje redove dovodi novog velikog talenta iz Afrike, ovaj put iz Malija. Njegovo ime je Baye Coulibaly, a trenutno je član Académie des Etoiles du Mandé. Ima 17 godina, igra u veznom redu, a član je mladih reprezentativnih selekcija svoje zemlje.

‘Malijski talent Baye Coulibaly je na pragu dolaska u Kustošiju 2024. Dogovor je postignut, a on se smatra talentom na kojeg treba obratiti pažnju‘, napisao je Romano.

Zagrebački klub koji je povezan s menadžerom Andyjem Barom tako nastavlja s prikupljanjem i razvojem mladih talenata. Sljedeći koji bi mogao napustiti Kustošiju je Dino Klapija, 16-godišnji veznjak koji je rođen u SAD-u, a igra za hrvatsku U17 reprezentaciju. Prije nekoliko dana je Daily Mail pisao o interesu Arsenala za njega, a tijekom ljeta su se spominjali i drugi europski klubovi.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 13:54