JEAN CATUFFE Dppi Via Afp
BENZEMIN NASLJEDNIK

Transfer koji bi mogao glasno odjeknuti: Real ekspresno krenuo po veliko napadačko pojačanje

Izostanak Francuza do sada je popunjavao Rodrygo, ali ni on nije klasična špica kakvu u Realu sada traže
Piše: Ivan AlaupovićObjavljeno: 04. lipanj 2023. 15:29

Mjesto središnjeg napadača u Real Madridu bilo je privatno vlasništvo Karima Benzeme, no, odlaskom Francuza, nakon dugih 14 sezona, ta je pozicija ostala potpuno prazna. Pogotovo jer jedina alternativa Mariano Diaz (koji ni do sada nije bio od neke pomoći) također napušta klub ovog ljeta. Ove smo sezone, za vrijeme Benzemine odsutnosti, na poziciji napadača znali gledati Rodryga koji je po vokaciji ipak krilni napadač. Stvari su vrlo jasne, Madrid mora dovesti napadača. Napadača koji će po sezoni isporučiti golove, netko tko će odmah opravdati uložen novac, ali za takvog će Florentino Perez morati duboko posegnuti u svoj džep.

image

Harry Kane

OLI SCARFF Afp

Jedan od favorita za tu ulogu i netko koga britanski mediji provlače već neko vrijeme je Harry Kane. Kapetan Tottenhama i Engleske od 2014. redovito završava sezone s 25+ golova. Impresivan je bio i ove, s 30 prvenstvenih pogodaka, ali ni to nije bilo dovoljno da njegovi Spursi izbore mjesto u bilokojem europskom natjecanju iduće sezone. Ugovor mu ističe na ljeto 2024., a predsjednik Daniel Levy, kako piše As, Madridu je već dao prvi iznos za pregovore o transferu: 100 milijuna eura. Napadač svjetske klase ima ambiciju za trofejima, a u Realu dobro znaju kakav je osjećaj osvajati ih.

image
VINCENZO PINTO Afp

Za sličnu naknadu mogla bi biti dostupna mlađa opcija. Napoli neće biti voljan izgubiti Victora Osimhena nakon zvjezdane sezone, a navodno su udarili cijenu od 150 milijuna eura za napadača - ali možda ni to neće biti dovoljno da ga zadrže.Nigerijac još uvijek ima samo 24 godine, ali je zabio gol svake 123 minute u Serie A tijekom svoje tri godine boravka tamo, uključujući 25 u 31 nastupu tijekom osvajanja Scudetta ove sezone. Pored Osimhena, iz Italije se spominju još dva imena - Lautaro Martinez i Dušan Vlahović. Srpski internacionalac bio je na radaru još i tijekom zime, pisali su tada Španjolci da bi financijska situacija u Juventusu mogla pomoći u sklapanju posla, a dodajmo kako je ipak jeftinija varijanta jer bi za njega Madriđani trebali platiti 80 milijuna, što je znatno manje od zahtjeva Napolitanaca.

image
ASHLEY WESTERN/COLORSPORT/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Kako AS piše, za klub postoji još jedna devetka koja im se jako sviđa. Kai Havertz, trenutni napadač Chelseaja, također je jedan od favorita i ima neke bodove koji mu idu u korist: Prvo njegova cijena, budući da je njegova vrijednost sada oko 60 milijuna, prema posljednjem mjerenju Transfermarkta. I drugo, njegova mladost. Na jesen će 24 godine, što ga čini idealnim igračem koji će djelovati kao most do dolaska Erlinga Haalanda ili Kyliana Mbappéa (ili obojice) 2024. godine. Doduše, tada će se klubu priključiti talentirani Brazilac Endrick kojega je Real Madrid kupio prošlog ljeta za vrtoglavih 72 milijuna eura.

image
STRINGER Anadolu Agency Via Afp

Plan se ne mijenja s Joseluom (33) koji dolazi na posudbu iz Espanyola kao nadopuna umjesto Mariana kojem je istekao ugovor. Joselu će ovo biti drugi mandat u Real Madridu nakon što je još 2011. proveo jednu sezonu u Kraljevskom dresu. Nakon toga je lutao po Njemačkoj, Engleskoj i Španjolskoj prije nego li je dosegnuo vrhunac forme u Espanyolu za koga je ove sezone zabio 16 golova. Hoće li pak on umjesto rezervne opcije, postati prvi centrafor ukoliko Real zaista nikoga ne dovede? Možda mu je pala sjekira u med.

Linker
26. travanj 2024 14:12