Antonio Čolak

 Pa Images/Alamy/profimedia
IGRAČ OD 5,5 MILIJUNA EURA

Transfer na pomolu: golgeter kojem Dalić ne daje šansu mijenja klub nakon furioznog starta sezone?

Nakon što je sjajno otvorio sezonu, usporio je ritam, a na to je utjecala i promjena trenera
Piše: SNObjavljeno: 29. travanj 2023. 08:14

Nakon što je u srpnju prošle godine sletio na Ibrox, Antonio Čolak brzo je podignuo radnu temperaturu na optimalnu razinu. Hrvatski napadač u tekućoj sezoni škotskog Premiershipa isporučio je 13 pogodaka, dok je u ljetnim kvalifikacijama za Ligu prvaka nadodao još tri. Ipak, bivši topnik Rijeke zabio je tek tri pogotka nakon što se vratio sa stanke za katarski Mundijal. Na ruku 29-godišnjaku nije išla niti promjena trenera.

S obzirom na to kako je škotski klub potkraj studenog smijenio Giovannija van Bronckhorsta, koji je Čolaka i doveo u Rangerse, na klupu je sjeo Michael Beale, koji prednost u vrhu napada daje Alfredu Morelosu.

Portal, Ibrox News, usmjeren na zbivanja oko kluba, piše kako bi jedna stvar mogla ukazivati na skorašnju promjenu kluba za Hrvata.

Naime, Čolak je nedavno potpisao ugovor s agencijom CAA Stellar, koja brine primjerice i o karijerama Dominika Livakovića i Duje Ćalete-Cara. Škotski portal tu je informaciju, uoči ljetnog prijelaznog roka, karakterizirao kao znak da bi uskoro mogao potražiti novu nogometnu sredinu.

U Glasgow je stigao prošlog ljeta iz PAOK-a za dva i pol milijuna eura, a važeći ugovor ima do ljeta 2025. Transfermarkt mu trenutačnu vrijednost procjenjuje na pet i pol milijuna eura.

Čolak je za hrvatsku reprezentaciju dosad skupio tri nastupa, posljednji još 2021. godine. Zlatko Dalić ga je nakon toga uvrštavao na pretpozive, no nije mu dao priliku da se dokaže.

Linker
11. travanj 2024 15:13