ANTE CIZMIC Cropix
SJAJAN POSAO

Transfer Vatrenog ulazi u povijesne knjige: Klub je do sada samo dva puta zaradio veći novac

Lecce je Pongračića kupio za samo 1,6 milijuna eura, a ovo je treći najskuplji izlazni transfer u klupskoj povijesti
Piše: SNObjavljeno: 12. srpanj 2024. 10:16

Transfer Marina Pongračića u Rennes i dalje je velika tema u talijanskim medijima. Službeno odlazak još uvijek nije potvrđen, ali jasno je kako hrvatski reprezentativac neće karijeru nastaviti u Lecceu već u francuskom klubu koji će za njega platiti 15 milijuna eura.

Sjajan je to posao za Lecce koji je Pongračića prije samo godinu dana otkupio za samo 1,6 milijuna eura od Wolfsburga. Hrvatski stoper je u redovima talijanskog kluba proveo i sezonu prije, tada kao posuđeni igrač ‘Vukova‘ koji ga je, pak, kupio od Salzburga za 9 milijuna eura prije sedam godina.

image
ANTE CIZMIC Cropix

Što se samog Leccea tiče, ovo će biti treći najveći izlazni transfer u klupskoj povijesti. Rekord drži Morten Hjulmand koji je prošlog ljeta za 19,5 milijuna eura prešao u Sporting, a i na njemu su Talijani odlično zaradili jer su ga dvije godine ranije kupili za 2,5 milijuna eura. Na drugom mjestu je crnogorski napadač Mirko Vučinić kojeg je Roma 2007. kupila za 15,75 milijuna eura.

Pongračić je s trećeg mjesta istisnuo nekadašnju veliku nadu europskog nogometa, Valerija Božinova, kojeg je Fiorentina 2004. kupila za 14 milijuna eura. Zanimljivo je da je Lecce u povijesti obavio samo pet izlaznih transfera od 10 milijuna eura ili više, a taj krug zatvara Javier Chevantón kojeg je Monaco kupio 2004. za okruglih 10 milijuna.

Linker
21. kolovoz 2024 20:21