Graham Hunt/prosports/shutterstock Editorial/profimedia
BIZARNI KOLAPS

Trebao je postati veliko pojačanje Man. Cityja, a onda je posao propao zbog - klađenja? ‘Svi u klubu su nervozni‘

Dokaže li se da je kriv, veznjaka bi na Otoku mogle dočekati drakonske kazne
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 18. kolovoz 2023. 19:53

Novi kladioničarski skandal u najavi? Otkrit će to istraga Engleskog nogometnog saveza (FA), a čini se da je, iako to nije naglas izrečeno, osumnjičenom Lucasu Paqueti baš zbog indikacija povezanih s nogometnim klađenjem propao veliki transfer u Manchester City.

Građani su bili izrazito zainteresirani za veznjaka West Ham Uniteda, engleski mediji i svjetski insajderi danima pišu da je City spreman na novi bogati izdatak, te da Londončani trebaju dobiti oko 80 milijuna eura naknade. Još veća želja za Brazilcem na Etihadu se javila kada je Kevin de Bruyne otpao zbog ozlijede i neće ga biti na travnjaku do kraja ove godine.

Ipak, u petak ujutro mnogi su ostali iznenađeni kada je Fabrizio Romano obznanio da je posao na relaciji Manchester - London odjednom propao. Kako kaže talijanski insajder, razlog su "povjerljiva pitanja".

Kolaps unosnog posla nije dugo ostao obavijen velom misterije - Daily Mail stigao je do ekskluzivnih informacija i otkrio da Paqueti prijeti pravna bitka s FA-om.

"Brazilac je predmet istrage zbog optužbi za nogometno klađenje. Pojedinosti se tek trebaju otkriti, a West Ham nervozno čeka rasplet situacije", piše spomenuti otočki medij.

Ne sumnjamo da je gospoda s London stadiona nervozna, ipak je Paqueta prije godinu dana, u trenutku dolaska iz Lyona, stajao 43 milijuna eura i drugi je najskuplji ulazni transfer u povijesti kluba. Odmah po dolasku postao neprikosnoveni starter Davida Moyesa, a brilijantno je startao i u novu sezonu, iako nije direktno sudjelovao u pogocima na ogledu Bournemoutha i West Hama prošlog vikenda.

Na stranu to što je Brazilcu propao transfer, West Ham će nekako već prežaliti te silne milijune, ali ako istraga pokaže da je Paqueta kriv, vjerojatno mu prijeti stroga suspenzija.

Baš nas je nedavno iskustvo Ivana Toneya naučilo da Englezi neće praštati kladioničarima i kockarima. Napadač i najbolji igrač Brentforda suspendiran je iz nogometa na osam mjeseci nakon što je priznao da je u 232 navrata prekršio FA pravila klađenja. Toneyu i u medicinskoj dijagnozi stoji da je ovisnik o kockanju, piše Daily Mail.

Linker
02. svibanj 2024 05:08