Erik ten Hag

 PAUL ELLIS Afp
PREKRETNICA NA OLD TRAFFORDU

Trener Uniteda pred otkazom, evo tko bi ga trebao naslijediti, veliku ulogu imat će Alex Ferguson?

Prema talijanskim medijima, u odabiru bi mogao presuditi stav sir Alexa Fergusona čija riječ ima težinu
Piše: Gradimir ĐukarićObjavljeno: 02. listopad 2024. 09:44

Sudbinu Erika ten Haga na klupi Manchester Uniteda odlučit će dvije utakmice u razmaku od samo tri dana - protiv Porta u Europskoj ligi te gostovanja u Birminghamu kod Aston Ville. Ne ostvari li dobar rezultat sasvim je izvjesno kako će biti bivši, a s obzirom naveliko špekulira s njegovim nasljednikom očito mu nitko mu ne daje previše šansi da će preživjeti.

Talijanska Gazzeta tvrdi kako kandidatura Maxa Allegrija, koji je bez posla nakon raskida ugovora s Juventusom, ima dosta zagovaratelja na Old Traffordu.

Drugi konkurent za klupu je navodno Nijemac Thomas Tuchel kojem je najveći plus iskustvo u Premier ligi. Prema talijanskim medijima, u odabiru bi mogao presuditi stav sir Alexa Fergusona čija riječ u hodnicima Old Trafforda ima težinu, a koji je sklon Allegriju.

Čelnici Uniteda ljetos su produžili ugovor ten Hagu do ljeta 2026., u momčad uložili 214 milijuna eura, no rezultati na početku sezone su ispodprosječni. Manchester United izgubio je od Cityja utakmicu Community Shielda, na otvaranju natjecanja u Europskoj ligi remizirao sa Twenteom na Old Traffordu dok u Premier ligi trenutno drže 13. mjesto i bodovno su bliži Wolverhamptonu na dnu (plus šest bodova) nego Liverpoolu na vrhu (minus osam bodova), a kap koja je prelila čašu strpljenja bio je težak (0:3) domaći poraz od Tottenhama prošlog vikenda.

Linker
02. listopad 2024 12:51