Orange Pics Bv/alamy/alamy/profimedia
JOŠ UVIJEK NEMA ADRESU

Tri brata u istom gradu? Eden Hazard na stolu ima ponudu za spas karijere, ali postoji veliki problem

Po prvi put mogao bi zaigrati u domaćem nogometu, no klub treba riješiti ‘nepremostivu‘ prepreku
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 19. rujan 2023. 14:36

Sudbina Edena Hazarda i dalje je daleko od razriješene. Nekoć iznimno perspektivni napadač, koji je predstavljao problem i najboljim braničima i vratarima svijeta, još uvijek nije pronašao novi klub nakon što je sporazumno raskinuo ugovor s Real Madridom po završetku prošle sezone.

Preko ljeta se 32-godišnji Belgijac ponajviše se spominjao u kontekstu Saudijske Arabije i američkih klubova, no čini se da na adresu nije stigla nijedna zadovoljavajuća ponuda. Dio tamošnje javnosti vjeruje da Hazard više ni ne planira zaigrati nogomet, španjolski AS piše da živi prekrasan život u Madridu i ništa mu ne nedostaje. Ipak, odlazak u mirovinu svakako bi bio preuranjen, a u potrazi za spasom karijere, Hazard bi po prvi put mogao zaigrati u klubu vlastite zemlje.

image

Iza Edena Hazarda neuspješna je epizoda u Real Madridu

JOSE BRETON Nurphoto Via Afp

AS piše da je belgijski Royal Union Saint-Gilloise ažurirao ponudu i ne planira odustati od dovođenja "ničijeg igrača". Tako bi se Hazard mogao vratiti u domaći nogomet prvi put nakon što je 2005. godine prešao iz Tubizea u omladinski pogon Lillea. Osim toga, simpatična je crta da bi se Hazardovim dolaskom u Saint-Gilloise u Briselu okupila sva tri brata.

Thorgan Hazard, bivši adut Borussije Dortmund i aktualni reprezentativac, trenutno je igrač Anderlechta, a drugi i manje poznati brat - Kylian - nastupa za RWD Molenbeek, koji također drži adresu belgijske prijestolnice. No, u "misiji Eden" postoji veliki problem, a odnosi se na financijski fair play.

image

Thorgan Hazard i Joško Gvardiol, SP u Katru 2022.

TOM DUBRAVEC/ CROPIX Cropix

Naime, Hazardov povratak u domovinu poprima znakove teške neizvjesnosti, jer klub mu ne može ponuditi adekvatnu plaću. Jasno, ni približnu onoj koju mu je garantirao Real Madrid. Kraljevi su Hazarda plaćali nešto više od 20 milijuna eura po sezoni. Ulaganje koje im se definitivno nije isplatilo...

Spomenuti španjolski list piše da je Hazardova plaća "gotovo pa nepremostiv problem". Navedeni iznos tražene plaće nadilazi zakonske okvire belgijske lige, no Saint-Gilloise ne gubi nadu i traži put kojim će nemogući posao učiniti mogućim.

Linker
02. svibanj 2024 10:06