Fran Tudor slavi sa suigračima u Rakowu

 Newspix/zuma Press/profimedia
PREGOVORI U TIJEKU

Tudorov menadžer Škegro za SN: ‘Dugo smo u kontaktu s Dinamom‘. Modri imaju još jedno rješenje

Nakon što je otpao Kouao, opcija da bivši igrač Hajduka stigne u Maksimir dobila je na snazi
Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 02. veljača 2024. 16:29

Fran Tudor potencijalno je rješenje Dinama na desnoj strani. Igrač koji iza sebe ima vrlo uspješne sezone u poljskom Rakowu kao desni bočni, a po potrebi i desni bek, krilo pa čak i stoper, u kontaktu je s Dinamom.

Nakon što je otpao Koffi Kouao iz Obale Bjelokosti, koji nije prošao na liječničkom pregledu te od njegova transfera iz Metza vrijednog milijun eura neće biti ništa, opcija da Tudor bude akvizicija Modrih dobila je na snazi. Iako je teško reći koliko je to vruće...

Tudorov agent Matej Škegro kazao nam je:

- Fran je bio jako blizu jednog bundesligaša, ali to se nije realiziralo. S Dinamom sam, u vezi Frana, već duže u kontaktu. Igrač također ima ponudu iz MLS-a, a i Rakow mu nudi novi ugovor. Vidjet ćemo što će biti, sve je otvoreno.

image
Newspix/zuma Press/profimedia

Tudor je Zagrepčanin, ima 28 godina, već je bio u Dinamu u mlađim kategorijama, a preko Zagreba je stigao do Panathinaikosa. U Hrvatskoj je najpoznatiji kao igrač Hajduka od 2015. godine, da bi 2020. prešao u Rakow. Ima tri nastupa za reprezentaciju i to kad je Ante Čačić vodio na prijateljske utakmice svojevrsnu B vrstu.

S Rakowom ima naslov prvaka 2023. godine, te po dva kupa i Superkupa. Protekle sezone proglašen je najboljim obrambenim igračem poljske lige. Dakle, dolazi li na Maksimir najbolji defenzivac Ekstraklase? Pitanje je to, po Transfermartku vrijedi 3,5 milijuna eura, a ugovor mu vrijedi do lipnja 2027. godine te bi mogao biti preskup.

Dinamo zacijelo ima i druge varijante... Možda se aktivira i priča s Jusufom Gazibegovićem iz Sturma, reprezentativcem BIH čija je cijena 1,75 milijuna eura. Barem je dosad takva bila.

Linker
27. ožujak 2024 22:27